Fáradt őszi legyek bágyadt döngicsélése

2021. október 24. 9:54

Rőfös Géza
Kontra
Ilyen volt az összefogás október 23-ai tüntetése.

„Bizony, úgy tűnik, a moslékkoalíció tagjai egyenként és egységként is belefáradtak/belefásultak egymás gyepálásába és mire a hódmezővásárhelyi Action Man-t a tábornagyi székbe ültették, elfogyott a lendület. Ne legyünk igazságtalanok, az is lehet, hogy szeretnék megbuktatni Orbánt, de a hüllőkhöz hasonlóan vérkeringésük lelassul és másznának már be a kövek alá telelni - az előválasztás időzítésének és energiaigényének kockázatait nem mérték fel.

A nemzeti ünnepen két rendezvény határozta meg Budapest szombati napját. A Békemenet hozta a hömpölygő tömeget, a vidáman vonuló, a miniszterelnök beszéde alatt hatalmas lelkesedéssel ünneplő tízezrek (vagy inkább százezrek?) közösségi élményét. Ezzel szemben a Hősök tere kapujában felállított színpad előtt alig néhány ezer ember gyűlt össze, akiknek jó része már a vezérszónok beszéde alatt haza szállingózott (nem fogunk számháborús találgatásokba bocsátkozni, de ez esetben nem kérdés, hogy a szivárványkoalíció rendezvényének létszáma töredéke volt a Békemenetének).

Egy kicsit az volt az érzésünk, hogy az ellenzéki pártok az előválasztás győztesére nem csak jelöltséget, hanem feladatot is róttak: oldja meg a tömegek mobilizálását, ha már valóban az ő neve lesz a közös zászlón. Ha ez így történt, Márki-Zay nem szégyenkezhet, hódmezővásárhelyi léptékben nagyon tisztességes kis dzsemborit rittyentett, ami méltó lehet akár a vasarhelyihirek.hu címlapjára is. Többre azonban nem.”

Fotó: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A képen látható alak "StopOrbánmaffia" táblával rágalmaz.
Ha most sokat lopnának, akkor jelentősen csökkentett adóék mellett, hogyan lehetne egyensúlyban tartani a költségvetést, hogyan lehetne megfelelni a maastrichti hiánycél kritériumnak, ami az elvtársaknak sohasem sikerült?
A Portfolio írta 2019. január 11. 10:02
A gyorsan növekvő bevételeket magyarázhatják a gazdaság fehérítése érdekében több hullámban meghozott intézkedések...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés