Felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők

2021. október 23. 8:25

Hadházy Ákos
Facebook
Voltam a felcsúti stadionnál Orbán háza mellett.

„A hivatalos állami megemlékezéseket azokon a helyeken celebrálják, ahová az 56-os hősök mentek 65 éve. Én viszont felkerestem néhány helyszínt, ahová most mennének a felkelők, ha ma élnének. Voltam az Orbán család hatvanpusztai luxusbirtokánál, az alcsúti golfklubnál (a tulajdonos Orbán papa, a bérlő a Gázszerelő), voltam a felcsúti stadionnál Orbán háza mellett és igen, voltam a Kunigunda utcában, az állami propagandatévé székházánál is. Vannak, akik azt mondják, ezt a rendszert csak forradalommal lehet megdönteni. Én azt mondom, hogy ez az, amit mindenképpen el kell kerülni. De a tisztességes választások feltételeit kemény és határozott nyomásgyakorlással kellett volna kikényszerítenünk. Az elmúlt években ezt nem tettük meg, és valljuk be, alig tettünk érte valamit. Emiatt van az, hogy a gyalázatos kormányzati teljesítmény, az alig leírhatóan nagy korrupció, a széteső állami szolgáltatások ellenére sajnos még mindig kétesélyes a 2022-es választás.

Az ellenzék viszont most úgy döntött, hogy harmadszorra is megpróbálja a kormány által diktált, tisztességtelen, egyenlőtlen feltételek mellett legyőzni a Fideszt. Erre szerencsére most a végre együttműködő pártok és az előválasztáson kiválasztott jelöltek miatt több az esély, mint korábban. De ezért nagyon-nagyon sokat kell még tennünk. Igaz, ma nem kell kibumlizni Felcsútra vagy a Kunigunda utcába, elég kimenni a belvárosban a pártok közös nagygyűlésére vagy éppen a Kétfarkú Kutyák békemenetére, van kisföldalatti, buszok, trolik, villamos, sok parkoló, szép idő. Jöjjenek minél többen! De aztán rengeteg lesz a munka, aktivistának jelentkezni és további aktivistákat keresni, szervezni és szerveződni, aztán szórólapokat hordani és plakátokat ragasztani, pultozni és kopogtatni. Ha elegen leszünk, nyerhetünk. És akkor nem forradalmároknak kell kikergetni ezekről a helyszínekről a tolvajokat, hanem törvényekkel a parlament fogja ezt megtenni.”

Kép forrása: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadsenkiházy kitalál-kialakít egy szubjektív képet magának a magyar kormányzati teljesítményről, s utána ezzel e tévképzettel birkózik, azaz, cáfolja saját magát.

Amikor ezt a primitív emberi selejtet látom, hallom, zsidóként, magyarként szégyellem, hogy magyarul beszél.

Az 56-os forradalom és szabadságharc öröksége jegyében kell 22-ben a tisztességes, itt élő embereknek lemosnia a politika színpadáról az ilyen, s a hozzá hasonló csatornapatkányokat, nemzetárulókat, idegen zsoldosokat.

A te fejed az, ami szétesik, te ragyásarcú idióta!

Szemlőhegyen voltál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés