Én ott leszek

2021. október 22. 11:55

Szentesi Zöldi László
Demokrata
Legyünk ott mindannyian, tegyünk a hazánkért annyit, hogy megmutatjuk, ki van otthon.

„Megmondom őszintén, egészen mostanáig úgy volt, nem megyek a Békemenetre. Egyrészt a többszöri vonulással – úgy éreztem – már megtettem, amit megkövetel a haza, másrészt mindenféle egyéb programok csábítanak szombaton. Ezek sorában a legfontosabb, hogy nagyon megy a márna a Dunán, az ember csak felhúzza a sajtot a horogra, dob a csónakból, és lent a fenéken máris rácsapnak a csalira a halak.

Nagyjából így rendeztem el magamban a mostani Békemenetet, éppen megnyugtattam magam, hogy tettem már eleget a nemzetért, amikor a Széll Kálmán téren áthaladva csődületre lettem figyelmes. Az ellenzéki előválasztás nevű vándorcirkusz egyik előadásába csöppentem. Mindenfelé izgatott emberek, fiatalok, öregek szép számmal, sorban állnak vagy éppen beszélgetnek, vitatkoznak, arról tereferélnek, hogy vajon Dobrev vagy Márki-Zay-e az eredetibb demokrata. Ők azért vannak itt, mert szerintük Magyarország diktatúra. Ha rajtuk állna, Európa nyugodtan lehetne Európai Egyesült Államok, Magyarország pedig gyarmat. Pontosan tudják, mi a teendőjük: le kell váltaniuk Orbán Viktort; a helyére valamelyik aktuális kedvencüket ültetnék, hogy immáron semmi akadálya ne legyen az ország teljes tönkretételének.

Meg kellene állnom? – morfondíroztam. Elvegyülni köztük, felvilágosítani őket, meghallgatni a véleményüket, érvelni, vitatkozni? Semmiképp. A Fradi–Újpesten sem megyünk át zöld mezben a lilák közé, vagy fordítva, egyszerűen azért, mert a meccs dönti el, ki a jobb, kinek szurkolunk, nem pedig a nézők közötti beszélgetés. A szurkoló annyit tehet, hogy jegyet vált, betelepül a hasonló gondolkodásúak közé, megpróbál a mérkőzésre összpontosítani, és hangosan biztatja kedvenceit, hogy azok erőt merítsenek, ha elfáradtak az öldöklő küzdelemben. Arról beszélgetni, hogy zöldben vagy lilában érdemes-e inkább látni a világot, szurkolók között felesleges – te így, én úgy, aztán majd kiderül, hogy ki a jobb.”

Nyitóképen: A 2018-as Békemenet. Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó a focis hasonlat! Köztudott, hogy az élet egydarab, véget nem érő Fradi -MTK meccs!

Átgondoltad már, hogy ha valahol létezik két, markánsan különböző politikai nézet, nagy támogatottsággal, akkor melyik a kirekesztő és miért pont az?

Az a kirekesztő, aki külső ideológiát majmolva tagadja más gondolatok, ideológiák létjogosultságát, vagy az, amelyik elfogadja a másféle gondolkodást, de ragaszkodik a sajátjához?

Jákob pártja és Gyurcsány között már 2006-ban megvolt az együttműködés. A Jobbik adta a botokkal felszerelt ostromló csőcseléket, Gyurcsányék adták az áldozatnak szánt fegyvertelen rendőröket, visszatartva a felszerelt, kiképzett REBISZ alakulatot. Hála istennek, a közös cél, halálos áldozat a rendőrök közül nem jött össze.

Mindezt Toroczkaiék bonyolították, akit a jobbikosok akkor nem zártak ki maguk közül. Jákob hol volt akkor?

Értem, csak üres duma van, tartalom nélkül. Pusztán a grafomániádat elégíted ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés