Nem engedünk az ötvenhatból!

2021. október 22. 9:13

Pilhál György
Magyar Nemzet
A vadkelet vezérei azzal nem számoltak , hogy a magyarság mindenkor nehezen viselte a láncot.

„Írhatta volna Petőfi 1956 őszén is a lánglelkű sorokat – »Rabok tovább nem leszünk!« –, hisz március 15-ét és október 23-át csak naptári évek választják el egymástól. Édestestvérek.

1956. október 23-án is eljött az idő. Keserves esztendők ébresztették rá a nemzetet, mi is az a kommunizmus. Kevés magyar ember akadt, aki ne szenvedte volna meg a vörös ámokfutást. Olyan világot éltünk, amelyben cipelhetetlen béklyót kapott az igaz szó, a bátor gondolat. Bárkiért bármikor jöhetett a nagy fekete autó, hatelemis vérbírók döntöttek élet és halál felett. Szovjet megszállással és kékcédulás választással kerültek hatalomra a kommunisták. Fegyverrel és az ármány erejével. Idegen szuronyok garantálták Rákosi Mátyás országlását.

Ám a vadkelet vezérei azzal nem számoltak (vagy ha számoltak, rosszul kalkuláltak), hogy a magyarság mindenkor nehezen viselte a láncot – pedig elég lett volna csak belepillantaniuk a nemzet zivataros múltjába, fellapozni a történelemkönyveket, szabadsághistóriáinkat, világosan kiolvasható belőlük, hogy nekünk fényesebb a láncnál a kard. A szellem kibújt a palackból, visszatuszkolni már nem lehetett. A hatalom gátlástalansága kovásszá gyúrta a nemzetet.”

Nyitókép: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Apró Antal unokája Dobrev, ugye?

Más: A kínaivírus a vadászati semjénkiállításon berobbantotta a fertőzést. Holnap még rátesznek egy lapáttal, aztán a választásokig nem lehet semmilyen összejövetel, gyűlés, megmozdulás a mi érdekünkben, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés