Gyurcsány: Nagyfiú már a DK, de lehet ez szexista, lehet, hogy nagylány

2021. október 22. 16:29
Tízéves lett a DK, Gyurcsány Ferenc is ünnepelt.

Tízéves fennállását ünnepelte a Demokratikus Koalíció, ebből az alkalomból pedig a párttagok előtt Gyurcsány Ferenc mondott beszédet. Gyurcsány Ferenc azzal kezdte, hogy 

Megérdemli ez a nagyfiú, hogy egy pár szót váltsunk róla. De az is lehet, hogy ez szexista megjegyzés, mert az is lehet, hogy nagylány”.

A pártelnök szerint a DK-t megkülönbözteti egy lényeges dolog a többi ellenzéki párttól: „vannak pártok, amelyek erősek vidéken, van, amelyik a nagyvárosokban, van, amelyik a fővárosban, de csak egyetlen párt van, amelyik erős országosan: úgy hívják, hogy Demokratikus Koalíció.” 

Csokitorta és Dobrev, a két ajándék

A pártelnök megígérte, hogy ajándék is lesz az eseményen, mégpedig egy csokitorta, de csak azután, hogy az újságírók elmennek. Gyurcsány ugyanis azt mondta, a felbontás után „csokis lesz a szánk és mindenki nevetni fog rajtunk. És igazuk is lesz!”

A másik ajándék nem más a pártelnök szerint, mint az a tény, hogy kiderült: a Demokratikus Koalíciónak van egy újabb nagyszerű politikusa, „akiről a párt eddig nem tudott” és ez nem más, mint Dobrev Klára.

Márki-Zay és a parlamenti többség

Gyurcsány később beszédében rátért a miniszterelnök-jelölti előválasztás győztesére. Elmondta: tévedés a frakciók nagyságáról vitatkozni. Ezt Márki-Zay azon felvetése kapcsán mondta, hogy a meglévő hat párt szövetsége mellé a hódmezővásárhelyi polgármester szeretne egy hetedik frakciót is.„Mi nem a zsarolás szövetségét alakítjuk meg a (jelenlegi) kormánnyal szemben, hanem az együttműködését” – mondta figyelmeztetésképp a pártelnök.

A DK-elnök szerint nem parlamenti kormányzás lesz, a parlament feladata a törvényhozás, a kormány a végrehajtó hatalom, utóbbinak a napi munka terhe és a jótétemények feladata nyomja a vállát. Gyurcsány szerint nincs is ebben probléma, ettől még a parlament nem ellensúlya kíván lenni a kormánynak, hanem együttműködik vele.

Biztos parlamenti többsége lesz a kormánynak, amelynek élén Márki-Zay Péter áll”

– mondta a pártelnök, éreztetve, hogy ez a többség azonban a DK-n áll vagy bukik.

Nyitókép: Facebook

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Gyurcsány: Nagyfiú már a DK, de lehet ez szexista, lehet, hogy nagylány"

Majd ha nagy lesz, eldönti. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés