A Bibó Társaság nekem ítélte a Bibó István Demokrácia Díjat

2021. október 22. 21:42

Parászka Boróka
Facebook
Nem mondtam el időben, hogy érdemtelen vagyok erre a díjra.

„Vannak hibák, amelyeket nem lehet visszafordítani. Sokszor követek el ilyent, sajnos. Az egyik legutóbbival nem tudok mit kezdeni, de most hogy az ÉS hírt adott róla, kénytelen vagyok nyíltan beszélni. A Bibó Társaság nekem ítélte a Bibó István-demokrácia díjat. Megtisztelő, kedves bizalom ez – ezért nem tudtam rá a megfelelő módon válaszolni. Nem mondtam el időben, hogy érdemtelen vagyok erre a díjra. A torzult rendszer, amelyben élünk erre a bizonyíték. A rendszer, amelynek krónikása, kritikusa lennék - elvileg. Ha valóban jól végezném a dolgom, kevesebb lenne a torzulás.

Ha valóban jól végezném a dolgom, kevesebb kár érte volna eszme- és elvtársaimat, kollégáimat. De hát mindenki szügyig gázol a károkban, a veszteségekben. A rendszer meg olyan, amilyen, elviselhetetlen. S az elviselhetetlenségben benne van az én részem is. Mélyen sajnálom, hogy nem mondtam ki ezt időben. A díj kapcsán nem tehetek mást, mint újra és újra bocsánatot kérni az elégtelenség, az érdemtelenség miatt, a kudarcokért, a tévedésekért, a határozatlanságért, a hibákkal teli útkeresésért. Köszönöm, hogy mindezek ellenére ennyi türelmes támogatást, figyelmet és szeretetet kapok a Bibó Társaságnak, Vásárhelyi Máriának és azoknak, akik zuhantamban megtartanak. Öröm, szégyen, öröm, szégyen.”

Fotó: MTVA Jászai Csaba

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kis is az a Parászka Boróka?
ÁROKÁSÓ?

,,A kedélyeinket igen felborzolta egy bizonyos Parászka Boróka által írt cikk, ami az alábbi linken olvasható. Amit róla tudni kell, a Hargita Megye Tanácsának alkalmazottja volt addig, amíg a közösség ki nem lökte magából, mint egy normális élő szervezet a gennyes csomót. A különösen szűklátókörű magyarellenessége nem újdonság. Bizonyíték a 2006 – ban írt elmélkedése, ami olvasható az alább megadott linken. Ennél több időt elpocsékolni felesleges.,,
http://csikiakklubbjamindenkia..

Mondjuk aki ilyen szépen ír Elena Ceausescuról, meg is érdemli:

https://mandiner.hu/cikk/20210..

Bibó tanácsa nem semmi:
"A fő dolog nem az, hogy ne legyünk antiszemiták. Sőt nagyon is nyugodtan legyünk azok. De ne hagyjuk, hogy ebben olyanok segítsenek, akik ettől nem szűnnek meg ellenfelek lenni." (Bibó István. Zsidókérdés. Bp., 2012, 16. o.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés