Squid Game: a Wishen rendelt disztópia

2021. október 21. 10:19

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Az ovis szintre lebutított szociális-balos-komcsi demagógiával tudja a legnagyobb PROFITot termelni a kései kapitalizmus mintavállalata.

Az, hogy a maga (egyelőre) 150 millió körüli nézőszámával a világ egyik legsikeresebb filmes produkciója lett ez a marhaság, a következőket árulja el: 

1. a koreaiak fejében valami nagyon nem stimmel, ha náluk ez a produkció tükrözi a korszellemet – már nem tűnik szerencsétlen véletlennek, hogy a fele nemzet kitermelte magának Észak-Koreát; 

2. az emberiség tovább rohan a tömeges elbutulásba (lásd: Idiocracy), és a gyermeteg idétlenkedéssel vegyes perverz erőszak lett a kor szórakoztatóipari csúcsa;

3. az eredetiség bűn, kudarc és veszteség; az ezerszer látott, ordító közhelyeknek a közhelyes egymás mellé helyezése a SIKER;

4. az ovis szintre lebutított szociális-balos-komcsi demagógiával tudja a legnagyobb PROFITot termelni a kései kapitalizmus tökéletesre csiszolt mintavállalata, a Netflix. Oh, az irónia.

5. merengős morgásaim megfogalmazása után aztán új élményekkel vár vissza a Netflix, amit LG okostévémen vagy Samsung okostelómon tudok nézni itt, a külső-európai végeken.

Oh, oh, oh, az irónia.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért tükröt tart a világ elé rendesen.
A szegények egymást sem kímélik, nagy részük egymást is megtaposná/tapossa, a gazdagok pedig örömmel nézik végig a harcot. Kivéve, ha nem tetszik meg nekik egy felszolgáló fiúcska/ leányka a saját nemükből, mert az még nagyobb kielégülést jelent nekik.
Eladósodott, kiégett vadkapitalista világ a dekadencia tobzódásában. Kíméletlenül kimondva.
Lehetne sztaniolba is csomagolni, de minek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés