Orbán Viktor szerint Timmermans tevékenysége megemeli az energiaárakat

2021. október 21. 16:47
Megöli az európai középosztályt, amit az Európai Bizottság és annak alelnöke csinál – fogalmazott a magyar kormányfő.

A miniszterelnök úgy vélekedett: a bizottság és Frans Timmermans tevékenysége megemeli az enrgiaárakat, aminek a jelei már most láthatók, és a tervek további áremelkedéshez fognak vezetni. Lerombolja a középosztályt, holott az egész európai demokrácia a középosztályon áll vagy bukik – figyelmeztetett. 

Az európai demokráciát sodorják veszélyebe azok, akik az egekbe emelik az áramnak és a gáznak az árát. Ezért ezeket a terveket vissza kell vonni és újra kell gondolni”

–  fogalmazott.

Jellemzőnek nevezte, hogy azon ígéretek ellenére, hogy minden tagország hatástanulmányt kap arról, hogy a bizottsági javaslatok miként érintik majd az egyes tagállamokat, semmilyen hatástanulmány nem készült. Semmilyen jelentés nem érkezett, számítások nélkül akar az uniós bizottság cselekedni, szétveri az európai gazdaságot – mondta. Ennek mindenképpen megálljt kell parancsolni – tette hozzá Orbán Viktor.

A lengyelek vették a bátorságot

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy boszorkányüldözés folyik Európában Lengyelország ellen, az igazság a lengyelek oldalán van, ki fogunk állni a lengyelek mellett. Hangsúlyozta: azokban az ügyekben, amelyet a nemzeti parlamentek nem adtak át az Európai Uniónak, semmi keresnivalója az unió egyetlen intézményének sem; azok az ügyek a nemzeti alkotmányokra és bíróságokra tartoznak.

Lopakodó hatáskörbővítés zajlik az EU részéről, aminek végre megálljt kell parancsolni. A lengyelek végre vették a bátorságot és megnyitották ezt a csatát. Ott a helyünk mellettük”

– tette hozzá Orbán Viktor. Kérdésre válaszolva hozzátette: nincs szükség semmiféle szankcióra Lengyelország ellen. Lengyelország az egyik legjobb ország Európában – mondta.

(MTI)

Nyitókép: Olivier Hoslet / POOL / AFP

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne sajnáld a szemeteket, Viki, csak okosan, rombold őket, minden szavad pörölycsapás a mocskos tarkójukra.
Felvethetnéd: Ki irányítja Brüsszelt, honnan jönnek a direktívák?
Csak, mert az alapításkor nem erről volt szó.
Ennek a mai leépítésnek, 180 fokban az ellenkezőjéről: ERŐS EURÓPÁRÓL.
Ami most megy: Európa gyengítése, napról napra.
Miért? Kinek az érdeke ez?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés