Provokálnak majd minket, de nyugton kell maradni

2021. október 20. 19:50

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
A baloldal, a mindenkori lázítók a fennálló rendet akarták megtörni, tönkretenni.

„Meglepetést senkinek nem jelenthet, hogy az ellenzék a folyamatos provokációban hisz. Abból él, abból táplálkozik, minden lehetséges helyszínen és körülmények közepette igyekszik botrányt csinálni. Mehetnénk itt mélyelemzésbe is, hiszen a botrányokozás, a felforgatás mint olyan, a baloldaliság egyik alapismérve. A baloldal, a mindenkori lázítók a fennálló rendet akarták megtörni, tönkretenni, erre érkezett reakcióként a normalitás válasza. Nem véletlen, hogy ők saját maguk is reakciósoknak hívták azokat, tehát a bolsik, akik szembefordultak velük és céljaik elérésében gátolták mozgalmukat.

Ám az eddigiekhez képest is nóvumot jelent az, amire október 23-án készülnek. Bejelentették, hogy a Békemenet végállomására, illetve Orbán Viktor ünnepi beszédének helyszínéhez közel terveznek demonstrációt. Eddig ilyesmi senkinek sem jutott eszébe, mert a minimális józan ész – vagy annak legalábbis valami maradéka – e tekintetben megvolt a baloldalon is. Fölösleges, hogy olyan helyzeteket teremtsünk, amelyekből komoly balhé is kisülhet, mert senkinek sem érdeke emberek fizikai épségét kockáztatni.Eddig a pontig.

Ezt szeretnék elérni, semmi mást. Hogy akadjon pár felhergelt, provokált békemenetes, akinél elszakad a cérna. Mint a focipályán. Időnként nem titkolt célja egy-egy csapatnak, hogy az ellenfél legjobbjait stikában rugdossák, beszóljanak nekik, hátha felkapja a vizet, és piros lapot kap.És persze a másik részét se felejtsük el. Mivel a politikai erőszak alapvetően a baloldal sajátja, ezzel azt is kockáztatják – ennyire elkeseredettek és ennyire bíznak benne, hogy azt amúgy is eltitkolná a hálózat –, hogy a saját felhergelt embereik ugranak neki a békemeneteseknek. Ocsmány egy taktika ez.

Mi, akik ott leszünk az utcákon október 23-án, a következőt tudjuk tenni: a következményekre gondolva veszteg maradunk. Beszólogatnak majd? A közelséget kihasználva tucatnyian próbálnak hergelni minket? Minden bizonnyal. Nem játszhatunk azon a pályán, ahol a játékszabályokat ők hozzák meg. Nyugodtan, felemelt fővel kell haladni. Tudják, a sas amúgy sem kapkod legyek után. ”

Fotó: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés