Centi

2021. október 20. 7:54

Hargitai Miklós
Népszava
Orbán csak jövő áprilisig tervez maradni, már a hátrahagyott ügynökök hálózatát szervezi.

„Először is arról kellene beszélnünk, hogy ha igaz lenne, amit Orbán Viktor idén májusban mondott – hogy ő még 20 évet tervez a hatalomban tölteni –, akkor teljesen indokolatlan lenne úgy sakkoznia a médiahatóságot vezető Karas Mónikával, meg Karas utódjával, hogy még 9 évig a saját embere ülhessen az NMHH élén. Ha ugyanis a húsz évre szóló terv reális lenne, akkor a kormányfő még bőven ráérne kinevezni az aktuális vazallust.

A valóság azonban az, hogy Orbán csak jövő áprilisig tervez maradni, és előrelátó emberként már most az utóvédharcot meg a hátrahagyott alvó és aktív ügynökök hálózatát szervezi. Mindenesetre, a kormánypárt a sajtószabadság elkötelezett híveként (»mi sosem vetemednénk arra...«) már megint egypárti döntéssel kíván NMHH-elnököt választani. Vagyis azt, hogy megfelelően látja-e el feladatát a közmédia meg a Fidesz-közeli és a független sajtó, még kilenc éven át továbbra is egyedül a Fidesz ellenőrizhetné. Karas mandátuma ugyanis eredetileg csak jövő szeptemberben, jócskán a választások után járna le; most azért kell sürgősen utódot választani helyette, mert a következő hat hónapban a Fidesz még megteheti, hogy – ugyanúgy, ahogyan két éve a Médiatanács esetében – kizárólag a saját embereivel szavaztatja meg a saját emberét.

Jelen állás szerint tehát a kampányidőszakban is marad a kézivezérlés annál a hatóságnál, amely elvben a pártatlan és sokszínű köztájékoztatásért felel, és amely tavaly rendben lévőnek találta, hogy a köztévé csak abban az esetben engedi képernyőre az ellenzéki képviselőket, ha (formailag legalábbis) betörnek oda. Mindez abszolút elkeserítő, csupán egyetlen pozitívum van benne: az, hogy nem csak mi vágjuk a centit, hanem láthatóan ők is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kávézaccból is azt olvassátok ki, hogy Orbán megbukik...Minden kedden...

Akkor fordítsuk le magyarra: Orbán újabb legalább négy évre tervez, de a gondolkodása most is a gyengécske balosok előtt jár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés