A The Guardian méltatja az Orbán-ellenes ellenzéki szövetséget

2021. október 20. 9:46
A baloldali brit lap szerint Orbán Viktor folyamatosan rombolta a demokratikus normákat és a hatalomnak kiszolgáltatott klientúrahálózatot épített ki.

Szerkesztőségi vezércikkben méltatta a The Guardian az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány leváltására formálódott ellenzéki szövetséget. A brit baloldali lap arról ír, hogy az ellenzéki pártoknak a nézetkülönbségeiket félretéve hozott stratégiai döntéssel sikerült olyan közös jelöltet választaniuk, aki képes lehet az ingadozó szavazók megnyerésére is, és aki nemcsak az orbáni évekhez képest hozna „tiszta kezeket” a magyar politikába, hanem a Fidesz-kormányt megelőző korszakot jellemző népszerűtlen intézkedésekkel és botrányokkal is szakítást jelentene.

A lap szerint több mint egy évtizedes hivatali ideje alatt Orbán Viktor folyamatosan rombolta a demokratikus normákat és a hatalomnak kiszolgáltatott klientúrahálózatot épített ki, miközben a választási rendszert a Fidesz számára előnyös módon alakították át, illetve a kormányt támogató médiabirodalmat építettek ki. A kormány emellett rágalomhadjáratokat indított és

anyagilag is kiéheztette a független szerkesztőségeket,

és zaklatásoknak tették ki az oktatás vagy a művészetek világa felől hallatszó kritikus hangokat – írta a The Guardian.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének választott Márki-Zay Péterről írva a lap hozzátette: a magát korábban kiábrándult Fidesz-szavazóként jellemző, konzervatív, hívő keresztény politikus azért is jelent komoly fenyegetést Orbán Viktor számára, mert bizonyítottan képes a győzelemre éppen azokban a vidéki körzetekben is, melyek egyben a jelenlegi kormányfő legfőbb támogatói bázisát is jelentik.

(Fotó: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.MTI/Balogh Zoltán)

 

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazudtok, mert nem konzervatív és nem jobboldali márkizay. Kifejezetten komcsi.
Ami pedig a rágalmakat, hazugságokat illeti annak nagy mestere márkizay.

A Guardian felmondja a balos leckét, a nálunk már unos-untig ismert hazugságokkal, csúsztatásokkal. Áprilisban majd jön számukra is a valódi valóság, Orbán újabb magabiztos győzelme formájában.

Az csak rajtunk múlik, hogy az internetes felületet uralja-e majd az ellenzék! MZP belépett a 99 Mozgalomba, amelyet külföldről finanszíroznak. Pénzük az tehát biztosan lesz, de a meggyőző erő a jobboldalon nagyobb, mert hosszú évek sokféle pozitív eredménye mutatható fel, míg a Fegyenc-társaság a politikailag-frakcióilag harmatgyenge MZP-vel indul. Kilóg a Fegyenc-lóláb, s ezért a jobboldali eredmények a Fegyenc eredménytelenséggel küzdenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés