Telex, Partizán, Zshow time – mit keres ott egy pap?

2021. október 19. 14:37

Hodász András
Szemlélek blog
Az evangélium hirdetésekor nincs helye se félelemnek, se finnyáskodásnak.

„A válaszom egyszerű: ha Szent Pál vagy a többi apostol ilyen finnyás és válogatós lett volna, mi most nem lennénk keresztények. Szóval: igen. Bárhová elmegyek, ahol őszintén kíváncsiak az Egyház tanítására. Ez a feladatom.

Úgy érzem, sok tekintetben elkényelmesedett az Egyház, sokszor megelégszünk azzal, hogy magunk között beszélünk a hitünkről. Az Egyház ugyanis az a szervezet, amelyet Isten azért alapított, hogy az örömhír elterjedjen az egész világra, eljusson az utolsó kis szegletbe is. Ez nem valami hobbitevékenység, vagy extra feladat, ha éppen ráérünk, és van egy kis szabadidőnk. Ez a küldetésünk, Jézustól ránk bízott feladatunk. Ez pedig csak akkor tud megvalósulni, ha mi, keresztények hajlandóak vagyunk kilépni a komfortzónánkból. Ha vállaljuk a vitás helyzeteket, amihez természetesen az kell, hogy tisztában legyünk hitünk tanításával. Ez személyes felelősségünk és erre nem lesz elég az elsőáldozós hittan. Ám az internet világában ez sem teljesíthetetlen feladat. Természetesen a nemrég befejeződött Eucharisztikus Kongresszus jó példa, de önmagában kevés. Ez kellene legyen az alap működésünk. Úgyhogy nincs helye kifogásoknak, mert a világ »sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását.«

Fotó: Hodász András

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vita tárgya az, hogy nem Jézus szavaira, tanításaira kíváncsiak, akik meghívnak téged András atya, hanem a politikai véleményedre.
Index, Népszabadság ....amit eddig ezekkel a témákkal kapcsolatban mondtál.
Ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor bármelyik papot meghívnák. Pl. Osztie Zoltán atyát. De csak téged, és a volt váci püspököt hívják.

Nyerne a baloldal, kiváncsi vagyok, hova hívnának meg nem békepapokat!
Mert már most is nagyítóval vizsgálják őket.
Álnaiva.

Hodász nem békepap, az egy történelmileg kialakult, egész más attitüdöt jelölő kategória.

Válaszok:
ancilla | 2021. október 19. 20:16

Hodász nem celeb, egyszerűen új evangelizálási utakat kereső modern lelkipásztor. Mivel új utakat jár, nem meglepő, ha néha vitatható dolgai is vannak.

Hodász atyus bátor ember, elmegy beszélgetni esetleg neki nem tetsző helyekre is, s ez jó. Az Úr Jézus is elfogadta a farizeusok meghívását. Nem értek egyet azzal a véleményével, hogy az egyház "elkényelmesedett". De kétségtelen, hogy az igehirdetésben, a tanításban sokkal inkább aktívan kellene válaszolnunk a mai ideológiák adta kihívásokra. Gyakran túl belterjes az igehirdetésünk, legalábbis, ami az átlagprédikációkat illeti.

Hát, a Fideszbe biztosan nem vennék fel....

Ez nem volt nagyon helyénvaló. Sem igaz. Csak rosszindulatú.

Köszönöm, pontosan.

Annak mi köze az Evangélium hirdetéséhez?

Arra én is. Ha el tudott menni az Index tüntetésére, és fotózkodott Lukácsi Katalinnal együtt akkor talán a Békemenetre is elmegy. Bár...
Lukácsi szerintem nem.
Ő a fél kormányt buzizó márkizayért rajong.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés