Márki-Zay, mint lehetséges miniszterelnök, teljesen ki lesz szolgáltatva a pártoknak

2021. október 19. 8:35

Kötter Tamás
Facebook
Kicsit okoskodhat, de politikai erő híján azt kell tennie, amire a baloldali gazdái utasítják.

„Az embert nem az ellenségei, hanem a barátai határozzák meg! Nem tudom, hogy minek tartja magát Márki-Zay (és a megnyilvánulásai után bele sem merek gondolni), de miután bejelentkezett a Fideszhez és nem kellett nekik, mégiscsak a baloldalon kötött ki.

A baloldali politikai pártok indítják, mint miniszterelnök-jelöltet, az ő pártstruktúrájukat, humán és anyagi erőforrásaikat – révén, hogy neki semmivel sem rendelkezik – bocsátják a rendelkezésére a kampány során; a balliberális sajtó közli a gondolatait és látja el olyan tulajdonságokkal (2018-as hódmezővásárhelyi sikerét követően az országos baloldali sajtóban több mint 150 cikk foglalkozott a személyével), amelyekkel hitem szerint nem rendelkezik.

Ő tehát a baloldal jelöltje, így kormányra kerülése esetén kénytelen lesz baloldali politikát folytatni, a baloldali pártok közös programját megvalósítani: csak amit eddig ígéretekben hallottunk ezen pártok vezetőitől: adóemelés, bevándorláspártiság, családi adókedvezmény eltörlése, mindenféle fedezet nélküli béremelések, LMBTQ őrület stb.

Márki-Zaynak, mint lehetséges miniszterelnöknek nincs komoly mozgástere, teljesen ki lesz szolgáltatva azoknak a pártoknak, amelyek őt miniszterelnöknek megválasztják (ha megválasztják). Kicsit durcáskodhat, kicsit okoskodhat, de politikai erő híján azt kell tennie, amire a baloldali gazdái utasítják. És utasítani fogják ezt a »politikai porszívóügynököt« (G. Fodor Gábor) ebben biztosak lehetünk; és ő ugrani fog, ebben is biztosak lehetünk.”

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés