Márki-Zay, a faló

2021. október 19. 7:50

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
Kölcsönös zsarolások és fenyegetőzések után új megváltót választott magának a honi baloldal.

„Fehér füst gomolyog a szemkilövőhegyi Apró-villából. Ezúttal nem Ferenc testvér borászati szakdolgozata kapott lángra. Dehogy! Azt már rég elégették. A fehér füst most igazi örömhírt viszen országnak-világnak: hosszas vajúdás, kölcsönös zsarolások és fenyegetőzések után új megváltót választott magának a honi baloldal. Magyar György szertartásmester épp most hajol ki a villa emeleti ablakán, és téteti közhírré: Habemus Petrum! Azaz: Van egy Péterünk!

Ez a Péter nem az a kősziklatípus, akire az egyesített baloldali szekták tartósan építkezni tudnának. Márki-Zay Péter inkább amolyan trójai faló: hatalmas a beltérfogata, kényelmesen elfér benne a teljes magyarországi baloldal az Apró-klántól kezdve egészen Kabul Rózsájáig. A faló homlokán felirat hirdeti: »Igazi jobboldali, keresztény, konzervatív államférfi. Sőt: hazafi.« Aztán ha mindenki bebújt, és bezárták az ajtót, már csak várni kell, míg a magyarok kijönnek a végvárukból, és betolják magukhoz. Ha lesznek annyira bolondok.

Kétségtelenül ügyes csel. Gyurcsány gonosz, hazug, erkölcstelen és kormányzásra képtelen – ám dörzsölt hatalomtechnikus. Belátta, hogy balliberális politikussal a kirakatban nem nyerhetnek jövőre. Tudniillik »kilencmillió fasisztával« szinte lehetetlen kommunizmust vagy éppen Európai Egyesült Államokat építeni. Hát trükkhöz folyamodott. (Lásd még: »trükkök százai«.) Leleményes Odüsszeusz nyomdokain paktumot kötött Márki-Zayval. A hódmezővásárhelyi polgármester – bár echte baloldali – eljátssza a jobboldali, keresztény, konzervatív primadonnát. Ezalatt Gyurcsányék csöndben elrejtőznek Márki-Zayban, s jövő áprilisban, a remélt győzelem után egyszerre előbújnak.”

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valaki elmondhatná a szerzőnek, hogy nemcsak baloldalról kapott szavazatokat MZP hanem jobbról is.
Szóval izgulhatnak a Vezér és a hívei, mert itt az igazi kihívó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés