Magyarország egy mesebeli ország, amely a legkisebb fiútól várja, hogy legyőzze a hétfejű sárkányt

2021. október 19. 19:34

Kaltenbach Jenő
Facebook
Miközben gonosz mostohából meg nem egy van, hanem hat. Itt a vége, fuss el véle...

„Meseország

Sajnálom, a rajongók minden rosszallása ellenére, nem tudok osztozni a friss eufóriában. Ami ugyanis az előválasztással előállt, az egy ugyancsak sajátos helyzet. Érzi ezt a rajongókon kívül mindenki.

Normál liberális demokráciákban ugyanis demokratikus legitimációjú pártok versengenek a jogért, hogy egyedül, vagy koalícióban ők kormányozhassanak.

Ez az alaphelyzet.

A pártok ismertek, többen közülük voltak már kormányon, így a választó jellemzően nem zsákbamacskát vesz. Előfordulhat persze meglepetés, csalódás, de azt aztán menetközben, vagy legközelebb korrigálni lehet. Ez a helyzet, mint említettem »normális demokráciákban«.

Na de a miénk nem az.

Itt a régóta ellenzékben lévő széttagolt pártok végre kitaláltak egy eljárást, hogy hogyan tudnák egyesíteni az erőiket, hogy végre esélyük legyen a hatalom átvételre. Most hagyjuk az esetenként nagyon is amatőr részleteket.

A legfontosabb tanulság, hogy Magyarország egy mesebeli ország, amelyben a nép még ma is a mesebeli legkisebb fiútól várja, hogy legyőzze a hétfejű sárkányt és cserébe nem is csak a fele, hanem az egész királyság az övé legyen. Miközben gonosz mostohából meg nem egy van, hanem hat.

Itt a vége fuss el véle...”

Nyitókép: Szolnok, 2010. október 11.
A gonosz mostoha szerepében Lugosi Claudia Kacsóh-Heltai-Bakonyi: János vitéz című dalművének próbáján 2010. október 11-én a szolnoki Szigligeti Színházban. A darabot október 15-én mutatják be, Balázs Péter rendezésében.
MTI/Mészáros János

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kaltenbachnak most teljesen igaza van. Helyesen mutatja be, hogy a létrejött mesterséges, és a demokráciákban természetellenes helyzet éppen az ellenzékieknek nem hasznos: egyre többször fog kiderülni, hogy a konstrukció - a Kaltenbach által is, s korábban már mások által is leírt okból - kezelhetetlen. Csak idő kérdése a bukás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés