Ne szóljon bele, aki soha nem élt itt?

2021. október 19. 19:17

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Dobrev Klára kijelentése óta azt várom, hogy a Fidesz lecsapja ezt a magas labdát, de mindhiába.

»Aki soha nem élt itt, az ne szóljon bele abba, milyen legyen a magyar egészségügy vagy az oktatás« – jelentette ki határozottan Dobrev Klára az ATV-ben, s én azóta várom, hogy a Fidesz lecsapja ezt a magas labdát, de mindhiába. Pedig már rég nyomtatni lehetne a nagy kék plakátokat, az idézet angol és francia fordításával, hogy aztán kihelyezhessék a bölcsességet Brüsszelben a Luxembourg tér és a Schuman körönd különböző pontjaira, Dobrev Klára aláírásával. Ha már az Európai Parlament alelnöke így rápirított az aktuális Sargentinire, Gwendoline Delbos-Corfieldre és úgy általában az Európai Unió nem magyar állampolgárságú megmondóembereire és döntéshozóira.

Egyfajta nemzeti minimum lehet itt kibontakozóban: magyarul talán még köszönni se tudó, nem itt élő, pártérdekeket képviselő külföldiek ne beszéljenek bele abba, hogy egészen pontosan kik és milyen tartalommal tartsanak felvilágosítást a magyar iskolákban. Mint ahogy Texas államot se szólítgassa fel az Európai Parlament, hogy »haladéktalanul helyezze hatályon kívül az SB8-törvényt« és tegye az ingyenes abortuszt »könnyen hozzáférhetővé valamennyi nő és lány számára«, hisz nem ott élnek az EP-képviselők, jó eséllyel a felmenőik között se voltak cowboyok és cowboynék, nincs különösebb családi kötődésük, tehát ne akarják befolyásolni az ottani történéseket. Tiszta sor, ebben nincs köztünk vita.

De értjük, persze, hogy ne értenénk, hogy az ellenzék uralkodó pártjának nem annyira azzal van baja, ha egy balos francia politikus köt bele folyamatos jelleggel a magyarországi jogszabályokba, hanem sokkal inkább azzal, ha egy Szovátán, ősei földjén élő színmagyar bácsi négyévente egyszer leadhat egy darab listás szavazatot valamely tetszőleges anyaországi pártra, eleget téve állampolgársági esküjének, miszerint »hazámat erőmhöz mérten megvédem«.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazat szól.
Figyelni kell az ilyenekre is.....,.

Dobrev az Apró klán egymásra épülő generációinak tagja. Ezen generációk gondolkodásmódjának ideológiai alapját még Apró Antal rakta le. Szolgálatuk az újra és újra átmentett MDP-MSZMP-MSZP vonalon folyt, ez alapján jött létre a DK. A régi kommunisták más-más színben nemzetközileg is átmentették magukat, régi kapcsolataik is megvannak. Így lehetett Dobrev egyből az EP alelnöke.

Ezért MZP majd körberohangálhat kampányolni Erdélyben, de abból vesszőfutás lesz...

"Ne szóljon bele, aki soha nem élt itt?"
Ez nálam is kiverte a biztosítékot, köszönöm, hogy szóvá tette!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés