Pikó András szerint sikeresen kormányozhat Márki-Zay Péter

2021. október 18. 8:54
A VIII. kerület ellenzéki polgármestere mindenkit megnyugtatna.

Pikó András, a nyolcadik kerület polgármestere a saját példáján keresztül próbálja bemutatni a Facebookon, hogy miért lehet bízni Márki-Zay Péterben:

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni. Ehhez a legjobb gyakorlati példám az, ami velem, pontosabban velünk történt Józsefvárosban 2019-ben és azóta. Józsefvárosban 2014-ben és 2018-ban is többen voltak a Fidesz ellen szavazók, mégis, mindenki úgy tekintett a kerületünkre, mint a Fidesz bevehetetlen fellegvárára. Csak 2019 őszén sikerült ennek a többségnek érvényt szerezni, ehhez kellett a pártok és a párton kívüli függetlenek és civilek, minőségében új, együttműködése, mely egy mindent elsöprő kampányban teljesedett ki.”

A „független” polgármesterek

Hozzátette: „Ennek a kampánynak a középpontjában a független polgármester programja, az elszámoltatás, az antikorrupció, egy erős szociális lakásprogram állt  – valamit az az ígéret, hogy a politikát és a döntéshozatalt visszavezetjük a hatalom forrásához, a választóinkhoz.”

Pikó elmondta, hogy most pártoktól független polgármester vezeti az önkormányzatot Józsefvárosban, de mögötte 5 párt képviselői biztosítják a testületi többséget. „A munkánk elején a pártok képviselőivel együtt azt a döntést hoztuk, hogy nem vonulunk külön frakciókba, hanem közös képviselőcsoportot alkotunk, mert

így vehetjük elejét annak, hogy az ellenzékbe szorult Fidesz vagy a szükséges nehéz döntések éket verjenek közénk,

és hogy végül a közöttünk kialakuló ellentétek miatt váljon kormányozhatatlanná a józsefvárosi önkormányzat. Rengeteget vitázunk, nagyon sokszor bizony, indulatosan – ahogy politikusoktól elvárható. De eddig minden döntésünket a képviselőtestületben kiszavazás és tartózkodás nélkül, egységesen hoztunk meg. Nekem is rengeteg ellenérvem van arra, miért nem működhet ez a helyi modell országos szinten. Csak azt akartam jelezni, hogy ha mindenkiben a közjóért érzett felelősség, a jó kormányprogram iránti elköteleződés és a politikai bátorság párosul az önkorlátozó együttműködés szándékával, akkor Márki-Zay Péter nemcsak győzni tud 2022-ben, hanem sikeresen kormányozni is” – zárja posztját.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Pikó András szerint sikeresen kormányozhat Márki-Zay Péter"

Van jogsija? Szombathelyre odatalál?

"a független polgármester programja, az elszámoltatás, az antikorrupció, egy erős szociális lakásprogram állt "
Ebből mi teljesült Pikó alatt?

Aki DK-s, az független is.
Jó tudni.
Az igazságtól, emberségtől mindenképpen.

Pont úgy rángatnák, mint Karácsonyt, egy marionett bábként.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés