Elemző: Véget ért a szappanoperába illő előválasztási műsor

2021. október 17. 20:27
Lecserélték Karácsonyt Márki-Zayra, minden más maradt a régi – összegez Deák Dániel.

Rövid videóban foglalta össze a XXI. Század Intézet elemzője a baloldali előválasztás tanulságait.

  • Miért éppen Márki-Zayra esett a döntés? 
  • Valós volt-e az előválasztási civakodás?
  • Mit képvisel majd valójában Márki-Zay Péter?

A fenti kérdésekre ad választ Deák Dániel politikai elemző kétperces videója:

 
Nyitókép: Facebook

Összesen 367 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Deák Dániel érveire sziveskedjél válaszolni. Az ál-jobboldali MZP egy balos kreálmány, mert tudják, hogy több százezer szavazójuk hiányzik. Azonban a zsákbamacska MZP sok balost fog eltántorítani 2022-ben, de valódi jobboldalit nem fog vonzani.

Valójában teljesen mindegy, hogy milyen bábfigurával indul neki az ellenzék a 22-es választásnak. Az országban élő normális, gondolkodó, nyugalomra, társadalmi békére vágyó, az ország érdekeit a személyes sérelmeik, gyűlöletük fölé emelni képes emberek családjuk, közösségeik biztonsága, vallási, kulturális identitásuk védelme, megőrzése okán a jelenlegi kormány által garantált stabilitásra voksolnak majd.

Az ellenzék mögött álló roppant külső anyagi és média támogatás sem fogja a józan többséget csak a globális tőkének hasznot hajtó kalandba keverni.

MZP befutása/befuttatása csak visszatükrözi a szponzorok azon felismerését, hogy a Gyurcsány-klánnal, még ha az maga alá is gyűr minden tehetségtelen vetélytársat, 22-ben nem lehet nyerni. Annak esélyéhez kell egy, nézeteit tekintve öszvér politikus, aki kicsit katolikus, kicsit baloldali, kicsit konzervatív, kicsit liberális, azaz esélye lehet az elvtelen fideszes szavazók, a bizonytalanok megnyerésére. S ugye az is világossá vált, hogy a globális nagytőke érdekeinek kiszolgálójává vedlett "baloldal", no meg a hasonló küldetéssel bíró Momentum önmagában képtelen valódi alternatívát, alternatív személyiséget, programot felmutatni.

Szegény jobbikosok, már kiosztották nekik a tiszteletbeli DK-s tagságit, s most jöhet az újabb irányváltás. Persze főleg vidéken még tagságuk jelentős része ott tart, hogy Vóna Gábor a Jobbik elnöke, aki keményen le akar számolni a hazaáruló kommunistákkal.....

Szerintem a Fidesz negstív kampánya kész vereség lesz.
Azonnal abba kell hagyni a gyurcsányozást!
Csak beszélni hagyni ezt a nagyegójú alakot.
Ő elvégzi ingyen azt.
Az esti beszéde példa rá.
A Fidesz kommunikációnak azt kellene hangoztatni, hogy itt nincs elnyomva semmilyen kisebbség és nincs diktatúra sem. Lásdd előválasztást tarthat az ellenzék.
Lehet kommunikálni az elveket, hogy a cél, hogy nem segélyből éljenek honfitársaink hanem munkát adunk nekik. Hogy milyen a külpolitikai elvünk, hogy minden állammal jó viszonyra törekszünk, nem beállva más mögé és ha ők haragszanak akkor nekünk is kell.
Aztán a családtámogatást.
Meg minden pozitívat.
Csak ne Gyurcsányozzanak, Karácsonyazzanak, Márkizayozzanak mert felhozzák jobban őket.
Mert a gáborzsazsa elv működni fog.
Nem kell minden nap az ellenzék neveit mondogatni!!

Azért az egy lényeges különbség, hogy Karácsonyon valós fogásokat lehetett találni. Márki-Zayon egyenlőre nem sikerült.

Na jó, hát a szövetségesei nekem sem tetszenek, bár OV szövetségesei se mind. Rogántól vagy Habonytól pl. borsódzik a hátam. De most a nyelvvizsgabotrányra és az "adjunktusságra" gondoltam. Ilyesfajta simlisség a múltból nem jött elő, és ennek bizony örülök.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés