Tovább az orbáni úton, a jelszó is a régi: Gyurcsány!

2021. október 16. 19:58

Föld S. Péter
Hírklikk
Összehívták a Fidesz 106 választókerületi elnökét, értékelték az eddigi tapasztalatokat, kijelölték a feladatokat, meghatározták az irányt. Maga Orbán Viktor is jelen volt az összejövetelen, ahol megállapították, hogy nem kell változtatni, mindent jól csinálnak, ezért minden marad a régiben, a jelszó is bevált: Gyurcsány!

„Ezzel a munícióval vág neki a Fidesz a kampánynak, mert ez eddig sikeres volt. Lám, a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! projekt már gyümölcsöt is termett, Karácsony Gergely visszalépett a további küzdelmektől, egy ellenféllel kevesebb, megyünk tovább az orbáni úton.

Gyurcsányozni fog tehát a Fidesz, leginkább azért, mert ennél jobbat nem tudnak kitalálni. Arthur J. Finkelstein, a gyűlölet karmestere, aki korábban megálmodta Orbán Viktor pártjának kampányait, halott, Simicska ellenség lett, majd szabad elvonulás és birtokai egy részének megtartása fejében visszavonult – Orbánnak a maradék embereivel kell dolgoznia. Márpedig a megmaradtak – Habony, Rogán és az ismertebb nevek közül Dömötör Csaba államtitkár – elődeikhez képest más minőség. És ők azt mondják, hogy Gyurcsány, mert jobb ötletük nincs.

Mondhatjuk úgy is, hogy ezt üzeni a Fidesz a sajátjainak épp úgy, mint az ellenzéknek. Vagyis, Magyarországnak. Ez a válasza a lassan 12 éve kormányzó pártnak az egészségügy, az oktatás problémáira, a növekvő adósság kezelésére, ezt mondják, ha a gyenge forintról, vagy az ötszáz forintos benzinárról kérdezik őket.

Győztes csapaton ne változtass, tartja a mondás, és a futballt kedvelő miniszterelnöknek esze ágában sincs szembemenni a futballpályák és az öltözők – ahol saját elmondása szerint a fél életét töltötte – igazságával. Ahogy az antiszemitizmushoz nincs szükség zsidókra, úgy a gyurcsányozáshoz sem kell a névadó volt miniszterelnök. Korábban az volt a mantra, ezt szajkózta minden rendű és rangú fideszes vezető, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány embere, és ő nyeri az ellenzéki előválasztást, mert a Gonosz – még mindig Gyurcsányról beszélünk – nem azt akarja, hogy a felesége győzzön, hanem, hogy Klára legyen második, igaz, nem sokkal lemaradva Karácsony mögött.”

Fotó: FERENC ISZA / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A messze legerősebb ellenzéki párt (lényegében az egyetlen klasszikus pártként működő alakulat) teljhatalmú elnöke Gyurcsány Ferenc.
Na akkor innen fuss neki még egyszer.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés