Orbán bebetonoz

2021. október 16. 17:09

Bánó András
Hírklikk
Tudom, nem a legszebb magyar szó a bebetonoz, de arra, ami napok óta folyik itthon, nincs jobb. Nem volt elég, hogy hatalmas összegeket kapnak az egyházak, óriási támogatás jut az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek, amelyekben csupán lasszóval lehet találni nem fideszes kuratóriumi tagokat. Mindez nem volt elég.

„A láthatóan félelemben lévő miniszterelnök felkutatja az összes lehetőséget, mi módon tudná még inkább ellehetetleníteni működésében a következő, esetleg mégis ellenzéki kormányt. Varga Juditnak – minő véletlen – pont most jutott eszébe, hogy benyújtsa indítványát arról, hogy Polt Pétert csak kétharmaddal lehessen leváltani. Ugyan Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy nincs itt semmi látnivaló, hiszen a dolgok rendben mennek, akit kétharmaddal választanak meg, azt csak kétharmaddal lehessen leváltani. Hogy ez eddig miért nem jutott eszébe, mikor a legfőbb ügyész már régóta regnál, azt bizony nem indokolta. 

Karas Mónika, a médiahatóság vezetője is éppen most gondolt arra, hogy új kihívások elé néz. Ő lesz majd – várhatóan szintén évekre – bebetonozva az Állami Számvevőszék újonnan kinevezendő második alelnöke. És csodák csodája, egy hithű alkalmazott, Koltay András veszi át a helyét, aki inkább feladja mostani rektori állását a Közszolgálati Egyetemen, csak azért, hogy ő lehessen újabb kilenc évre Karas utódja.”

Fotó: MTI Fotó: Oláh Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadd gratulaljak újra (és újra) az LMP-s, momentumos, és főleg JOBBIKOS szavazóknak, hogy ezeket a Bánó-féléket újra az országra szabadították...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés