Jakab Péter, a semmi elnöke

2021. október 15. 15:42

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Se lélek, se szív, se gerinc. Csak egy vonagló, nyálkás izé. Ez a Jobbik, kedves 2006-osok!

„A Fekete Lovag legalább olyan szomorú, mint amennyire legendás karakter. Mindenkinek megvan, kire gondolok, ugye? A Gyalog-galopp egyik abszolút mellék-, inkább epizódszereplőjére. Aki kihívja egy párbajra Arthur királyt, és amikor az levágja karjait és lábait, torzóként a földön feküdve csak azt hajtogatja: egyezzünk ki egy döntetlenben!

No, ő a valóságban Jakab Péter.

Jakab Péter, a kifordult, saját maguk által ezerszer megtagadott Jobbik elnöke. Amely egykor legalább volt valamilyen – nem valami dicséretes, finoman szólva, de volt -, most pedig már azt sem tudják, minek vannak. Leginkább talán Feri féregnyúlványaként. Maximum.

Jakab Péter annak a pártnak a vezetője, amely megszűnt vidéken erőt képviselni. Az elnök, aki alatt Északkelet-Magyarországon is elveszett a Jobbik nimbusza. Ott, ahol felemelkedtek. (Különben ez már tavaly ősszel is látszott, a szerencsi időközi választáson.) Se lélek, se szív, se gerinc. Csak egy vonagló, nyálkás izé. Ez a Jobbik, kedves 2006-osok! Tessék, fogyasszátok egészséggel!

A párt megszűnt, megsemmisült, felzabálta Gyurcsány, miközben hálás csicska módjára somolygott körülötte Jakab. Aki annyira népszerű, hogy még saját, szűkebb, miskolci pátriájában is megverte Dobrev és feleannyi szavazatot kapott, mint a helyi, jobbikos jelölt. Úgyhogy adódik a kérdés, tulajdonképpen mire van ekkora arca Jakabnak? Hogyan lehet ilyenre szert tenni, nulla teljesítménnyel? Miből ered ez? Ha bolsikkal egyezel ki, automatikusan jár hozzá a bicskanyitogató stílusuk?”

Nyitókép: Jakab Péter Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most kapott a szavazoitol egy egyest, de nem tanult belőle, ugyanott folytatja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés