Össze-vissza hazudoznak az angolok

2021. október 15. 20:44
Mészáros József
Vasarnap.hu
A rongálás évtizedes hagyománya a képmutató angol arisztokrácia futballra szakosodott hordáinak.

„Kifene foglalkozna egy focimeccsen történt balhéval, amennyiben az nem eszkalálódna oda, hogy a rangosnak mondott brit sajtó lassan már azt pedzegeti: Orbán képeztette ki a magyar (meg a lengyel) ultrákat. Az ember esze megáll (jóval a briteké után).

Én eddig az angol fociról csak annyit tudtam, hogy a pályán általában fair a play, míg a pályán kívül a világ legállatabb csordájaként rombolják a válogatottjuk meccseinek otthont adó városokat az angol drukkerek. Ha angol csapatot vártak a világ bármely városába, ott jó előre felkészültek a legrosszabbra: rohamosztagok nehéz vasban, ragasztószalagozott kirakatok, no meg önkéntes kijárási tilalom várta őfelsége szurkolóit.

Az életéért kilencéves kisfiával menekülő dán zászlós apuka, a Marseille-i sajnálatos események, saját néger játékosaik „inzultálása” vereség esetén, olasz-dán-belga-francia (és magyar) himnuszok kifütyülése, szétvert belvárosok, vendéglők, járókelők súlyos bántalmazása Moszkvától Londonig – évtizedes hagyománya ez a képmutató angol arisztokrácia futballra szakosodott hordáinak.

Az angol sereglet tevékenykedését mindig defenzíve igyekeztek tompítani a vonatkozó rendfenntartó szervek; a részegen randalírozó, verekedő csürhét még az orosz zsaruk sem próbálták viperával noszogatni a békességre.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés