Dobrev: Nem tudom, mitől kellett ennyire megbolondulni

2021. október 15. 13:36
„Ez az ország egy baloldali politikára vágyik” – fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: tömegével érkeznek hozzájuk olyan bejelentések, miszerint a Fidesz Márki-Zay Péter mellett mozgósít. Szerinte Márki-Zay kampánya másolja Donald Trump kampányát, olyanokat is állít, amik nem igazak, például hogy a Fidesz Dobrev mellett mozgósít, pedig ez, mint fogalmazott, nem így van.

Azt mondta, különösen vidékről, kisebb településekről érkezett jelzés, hogy a szavazósátraknál tömegével állnak sorban olyan emberek, akik fideszesek, ez derült ki a beszélgetéseikből is, ezért küldtek sms-eket a saját szimpatizánsaiknak, hogy figyeljenek oda. Dobev azt mondta, Márki-Zay esetében „minden napra jut egy valótlanság”, amit hiába cáfol meg az ember, mert utána úgyis jön egy újabb.

Szerinte Márki-Zay az a jelölt, aki szétveri az összefogást, ezért erre kell most a legjobban vigyázni. Dobrev szerint ha valakit a Fidesz dicsér, akkor tudni lehet, hogy az ellenzék elkezd ellene mozogni. Hangsúlyozta, hogy nem szabad a Fidesszel foglalkozni, arra kell koncentrálni, hogy leváltsák Orbán Viktort.

Tényleg nem tudom, mitől kellett ennyire megbolondulni”

 – fogalmazott.

Mint mondta, ezeket a „sebeket” be kell majd gyógyítani, a szavazókat soha nem szabad bántani. Dobrev szerint egy alkalmas jelölt fogja csak legyőzni Orbánt jövőre. Nem lehet egyik nap azt állítani, hogy jobboldali konzervatív vagyok, majd két nappal később azt, hogy legyen alapjövedelem – mondta Márki-Zay kijelentéseire utalva.

Nyitókép: atv.hu

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ez az ország _egy_ baloldali politikára vágyik" - D.K.
"Márki-Zay Péter _egy_ új szereplőnek tűnik," - TGM

Csak nekem zavaró ez a "egy"-ezés? Miért nem lehet úgy fogalmazni, hogy:

"Ez az ország baloldali politikára vágyik". "Márki-Zay Péter új szereplőnek tűnik".

Persze a tartalmával továbbra sem értek egyet, de a magyartalan fogalmazástól herótom van már.

Nem lehet egyik nap azt állítani, hogy jobboldali konzervatív vagyok, majd két nappal később azt, hogy legyen alapjövedelem – mondta Dobrev Márki-Zay kijelentéseire utalva.
De Márki-Zayt nem kötik a logika szabályai, meg a valóság tényei sem zavarják mondókáját, neki lehet akármit mondani.

A baloldali a segély alapú, a jobboldali a munka alapú társadalom híve, gondolom. Ezenkívül a balos kisebb jelentőséget tulajdonít az egy nyelvet beszélők, azonos történelmi múlttal, sőt, hagyományokkal rendelkezők közösségén belüli szolidaritásnak, érdek képviseletnek, szemben a balossal, mely a saját országnak főleg a szűk határát látja, vagy azt sem.

Nem hiszem, h. a kevés munkával, tanulással jobban élni akaráson kívül lenne más balos cél.

Az egyenlőséget a realista elfelejti. Micsoda színlelt egyenlőség lehet a lehetőségekben a tehetséges és tehetségtelen, az egészségesnek született és a beteg, a szép és csúf között, nem beszélve a szülők helyzeti és egyéb előnyeiről? Valamilyen fokon nagyon sok minden eldől már a születéskor és viszonylag kevés hátrányt lehet később leküzdeni. El kell fogadnunk magunkat, a helyzetünket és törekedni a jobbra.

Lehet mindnyájunkat egyenlőkként kezelni, egyenlő jogaink vannak és mindennek ellenére, még ha tudatában is, az egyenlő bánásmód a helyes. Kicsit bonyolult, de van benne rendszer.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés