Teljesen mindegy, hogy ezt a most folyó ádáz küzdelmet ki nyeri meg

2021. október 14. 12:39

Varga-Damm Andrea
Facebook
Aki az előválasztáson nyer mint miniszterelnök-jelölt, nem biztos, hogy miniszterelnök lesz.

„Aki félrevezeti a kormányváltást vágyó embereket, az lesz a felelős, ha nem lesz kormányváltás, vagy nem az teljesül, amit az emberek elvártak.

Amikor az előválasztás feltételeinek megismerését követően elmondtam, hogy ennek az előválasztásnak semmiféle jogi kötőereje nincs, azzal támadtak, hogy gyengítem az összefogást, pedig csak az igazat mondtam.

Most, hogy ilyen sajátossá vált a miniszterelnök-jelöltek előválasztásának helyzete, milyen érdekes, egyre több ismert ember, akik egyébként támogatták az előválasztást, kezdik azt mondani, amit én egy évvel ezelőtt is mondtam, miszerint aki elnyeri az előválasztás során a miniszterelnök-jelölti lehetőséget, akkor sem biztos, hogy miniszterelnök lesz, ha a kormánypártok elvesztik a választást.

A legjobb választási eredményt elérő szervezet vezetőjét kéri fel a köztársasági elnök kormányalakításra, s kéri, hogy jelölje ki a miniszterelnök-jelöltet. Attól függ tehát akkor az, hogy ki lesz a miniszterelnök, ha lesz 100 parlamenti képviselő, aki ugyanazt a személyt hajlandó megválasztani miniszterelnöknek. Ha az első jelöléstől számított 40 nap alatt nem sikerül megválasztani a miniszterelnököt, a köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés