Az MSZP beállt Márki-Zay Péter mögé

2021. október 14. 14:05
Először még tartózkodtak, csütörtökön közölték: a hódmezővásárhelyi polgármestert támogatják az előválasztáson.

A Magyar Szocialista Párt Márki-Zay Pétert támogatja miniszterelnök-jelöltnek az előválasztás második fordulójában – jelentette be a párt csütörtöki közleményében.

Mint írták, országos elnökségük csütörtöki rendkívüli ülésén értékelte az előválasztás második fordulójának eseményeit, a miniszterelnök-jelöltek által képviselt programot és a kormány- és korszakváltás esélyeit. Mindezek alapján úgy döntöttek, hogy az előválasztás második fordulójában – korábbi tartózkodó álláspontjukat megváltoztatva – Márki-Zay Pétert támogatják az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének a 2022. évi országgyűlési választásokra.

Ezt azzal indokolták: az elmúlt napokban külön úton, de mindkét miniszterelnök-jelölt azzal a kéréssel fordult a Magyar Szocialista Párt vezetéséhez, hogy tegye egyértelművé az álláspontját a miniszterelnök-jelöltek támogatásáról. 

Leszögezték: az MSZP elismeri mindkét versenyben maradt miniszterelnök-jelölt politikai teljesítményét, és rögzíti, hogy a demokrata ellenzéki szövetségen belül továbbra is vállvetve harcolnak az Orbán-rendszer ellen. Az előválasztást követően azonban a megválasztott miniszterelnök-jelöltet az MSZP minden erejével támogatni fogja a 2022. évi országgyűlési választáson.

(MTI-OS)

Nyitókép: MSZP Facebook-oldala

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden erejével? Az bizony kevés lesz. Az mszp-nek nincs már ereje, a vezetőjének a nevét se tudná megmondani az emberek 99,99%-a.

Szánalmas. :))))))
2 nappal a szavazás vége előtt "odaállnak". (Miután a párt prominenseinek a fele már felesküdött Dobrevre, és miután a másik pártelnök folyamatosan arról pampogott, hogy senkit nem fognak támogatni, mert hogy akkor "kettészakadna a párt"...)

Amúgy én arra tippelnék, hogy a zakkant MZP győzelméről van tudomásuk, és ez most az ő kis román típusú átállásuk 1944 augusztusát idézve...

Tuti.
Mert amúgy más értelmes magyarázat nincs arra, hogy egy vasárnaptól szombatig tartó szavazasi folyamatban CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁN (jó hogy nem szombaton!) tesznek ilyen bejelentést (miután Hillertől Neményen át Szitkáig mind Dobrevnek tettek hűségesküt).

Na az okozna néhány vidám pillanatot. :))))
Megérdemelné ez a végtelenül opportunista, gerinctelen pártutánzat...

Megjegyzem, Szitkát rendre sokkal nagyobb többséggel választották meg, mint MZP-t. Kb. ilyen alapon ő is lehetne "miniszterelnök-jelölt", mint ahogyan másik két vagy háromtucat városi pogármester is.

Csak hát ők érdekes módon a MUNKÁJUKAT VÉGZIK, nem pedig... minden mást.

Az orbánisták nem szavaznak egyikre sem.

Ne álmodozz! Gyurcsánynéből nem lesz külügyminiszter, mintahogy márkizajból sem miniszterelnök. Mennek a kukába egymás után.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés