A Fidesz kormányra kerülve csak emelte az adókat

2021. október 14. 10:43

Juszt László
Facebook
Az Orbán-kormány az adóemelésekkel ma a korábbiaknál jóval több bevételre tesz szert.

„2002. júliusában, amikor 216 forint volt a benzin Varga Mihály így nyilatkozott: »A magyar benzin- és gázolajár ma Közép-Európában a legmagasabb. A parlamenti többség jelentősen emeli a jövedéki adót. A Fidesz-indítvány elfogadásával ez elkerülhető lett volna.« Ezt követően a Fidesz kormányra kerülve csak emelte az adókat.

2003. novemberében Áder János, Fidesz frakcióvezetőként – 220 forintnál – ezt mondta: »Nőnek a jövedéki adók. Ahhoz, hogy szemléletében más költségvetés szülessen, új kormányra lenne szükség.« 2004-ben, 236 forintnál Orbán kijelentette: »Az állam nyerészkedik a magasabb üzemanyagárakon. A Fidesz szerint vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni, vagy a benzin áfáját.«

Tudni kell, hogy az üzemanyag árának csupán egyharmada a beszerzési ár. A nagyobbik rész, a kétharmad a kormány bevétele. Ma is! Az Orbán-kormány az adóemelésekkel ma a korábbiaknál jóval több bevételre tesz szert. Pedig ez ellen Ádernek már akkor volt egy javaslata:

»Erre van egy receptünk, amit 2000-ben kipróbáltunk. Ha 250 forint fölé megy a benzinár, emelkedését a jövedéki adó csökkentésével megakadályozzuk. Ezt most is hatályba lehet léptetni.« Most miért nem hallom tőle ezt a 2005 áprilisi igen tiszteletre méltó javaslatot, amit akkor a Gyurcsány kormány meg is tett?”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Fidesz kormányra kerülve csak emelte az adókat"

Na b+, ez totál hülye.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés