Szlovák lap: Orbán ideiglenesen meghátrált a külföldi termőföldvásárlás ügyében

2021. október 13. 12:43
De a magyar miniszterelnök nem adja fel a harcot, más utakat fog keresni, mert itt egy szofisztikáltabb, hosszú távú stratégiáról van szó – írja a baloldali Pravda.

A szlovákiai Pravda véleménycikke szerint Orbán Viktor meglepő módon meghátrált: a magyar kormány visszavonta azt a jogszabályt, amely alapján a gazdák állami pénzen termőföldet vehettek volna a környező országokban. A tőkealap létrehozásának szándékára Ivan Korcok (szlovák külügyminiszter) élesen reagált, ezt követte a Szijjártó Péterrel folytatott egyeztetés, majd hétfőn Eduard Heger (szlovák miniszterelnök) és Orbán Viktor találkozója.

Hivatalosan a jószomszédsági kapcsolatok megőrzéséről van szó, de mindenekelőtt a magyar fél a román példától tarthatott – írja a baloldali lap. Orbán ugyan meghátrált, de a harcot nem adja fel és más utakat fog keresni, mert itt egy szofisztikáltabb, hosszú távú stratégiáról van szó. Ha a magyar befektetőknek fokozatosan sikerülne földet vásárolniuk a szomszédos országok vegyes lakosságú területein, idővel azokat magyar intézményeknek adhatnák el és az adott terület de facto Magyarországé lenne. Onnantól kezdve nem lenne szükség álmodozni semmilyen autonómiákról és népszavazásokról.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig az volt a problémátok, hogy Mészáros, vagy akár Tiborc csak itthon működik, nemzetközi téren semmit nem tudnak tenni. Most meg az a bajotok, hogy külföldön vesznek termőföldet, vagy szállodát.

Csak ennyire futja onnan, a magas lóról?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés