Balázs Péter a Times-ban gyalázza Magyarországot

2021. október 13. 12:11

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet
Látható: egy becstelen hazudozóval állunk szemben.

„Nem hivatalos felmérés, csupán sejtés: Magyarország világelső a saját hazáját külföldön eláruló, idegen érdekeket kiszolgáló brigantik számában. Most épp a libás miniszterelnök egykori külügyére, Balázs Péter köpködte meg az országot az angol The Times-nak nyilatkozva. 

A Miért van óriási huligánprobléma a magyar meccsen? című keddi iromány Balázs nyilatkozata nélkül is egy súlyos hazugságáradat, amely azzal a nyilvánvaló céllal készült, hogy Magyarországot a futballon keresztül is a szégyenpadra ültesse, nyomás alatt tartsa olyan »bűnökért«, amelyek vagy nem is bűnök, vagy ha mégis, mások (például az angol szurkolók) mégannyira elkövetik.

Csakhogy miközben minket zárt kapus meccsekkel sújtanak egy rasszista, fehérellenes rituálé, a BLM-es térdelés kifütyüléséért meg néhány pohár pályára dobásáért, addig a mások himnuszát rendszeresen kifütyülő, az EB-döntőn fél Londont földúló, az olasz drukkereket összeverő, saját színesbőrű játékosaikat lehuhogó angolok semmilyen büntetést nem kaptak. Mint ahogy a Gulácsi Pétert poharakkal megdobáló franciák sem. 

Az agresszív szélsőliberalizmus bepofátlankodott a sportba, és onnan támad. Aki nem hódol be, azt halálra szekírozzák. Így érkezünk meg a Times cikkéhez, Balázs Péter nyilatkozatához.

»Az országban egyre növekszik a rasszizmus, az antiszemitizmus és az idegengyűlölet mértéke, amelyet Orbán kormánya támogat. Az emberek úgy érzik, szabadon kifejezhetik ezeket az érzéseket, ha fekete bőrű futballistát látnak. Lehetőségnek látják arra, hogy kifejezzék a ronda, idejétmúlt fasiszta nézeteket. Itt kevés afrikai bevándorló van, ami bátorítja őket arra, hogy hangot adjanak a gyűlöletüknek. Ez a kormány nem tiltja meg ezeket a megnyilvánulásokat, sőt támogatja őket« – közölte a Bajnai-kormány korábbi külügyminisztere.

Látható: egy becstelen hazudozóval állunk szemben. Sorolom, miért. Magyarországon egyáltalán nem növekszik a rasszizmus, az antiszemitizmus, az idegengyűlölet. A nyugati országokkal összevetve nálunk elenyésző a rasszista, antiszemita támadások száma. Továbbá: nem, az Orbán-kormány nem támogat semmi ilyesmit. Sőt, Szijjártó Péter külügyminiszter a magyar–angol után nyilvánvalóvá tette: nincs helye rasszizmusnak a stadionokban – de általánosításnak és kettős mércének sem! Azonkívül: a magyar szurkolók nem gyűlölik a színesbőrűeket.

Ez egy újabb képtelen és alávaló hazugság. Ami onnan is látszik, hogy a magyar nemzeti bajnokságban lassan már több a színesbőrű játékos, mint a fehér, még sincsenek rasszista támadások, huhogás. A magyar toleráns, befogadó nemzet, mindig is az volt. És végül: nem igaz, hogy a kormány ne tiltaná a rasszista megnyilvánulásokat. Zéró tolerancia van.”

Fotó: Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés