A honvédség lábbal taposná a demokráciát

2021. október 13. 12:38

Hadházy Ákos
Facebook
A hadsereg törvénysértő módon megtagadta a Parlament tagjától az információt.

„A honvédség diszkréten szeretné lábbal taposni a demokráciát – a minisztériumi csinovnyikok idegesen elmenekültek, amikor elővettem a kamerát. Ezek a gyáva minisztériumi halljakendek nyilvánvalóan nem a hazánkat védik, hanem Orbánt – és ez nagyon rossz dolgokat vetít előre. Több mint egy hónapja nem adtak ugyanis időpontot arra, hogy betekintsek a honvédségi luxusrepülő római útjának dokumentumaiba és biztosan megtudjam, kiért kellett a horvát tengerparton leszállni. A miniszter, majd a pacalkirály államtitkár is azt írta, hogy ez titok. De ilyen esetben – titoktartás mellett – egy országgyűlési képviselőnek jogában állna az iratokba betekinteni, ahogyan ezt korábbi – szintén nagyon furcsa – utak esetében meg is engedték.

 Most viszont egy hónapja nem adtak időpontot, csak hitegettek, hogy majd szólnak. Amikor a múlt héten ezt megelégelve odamentem, azt mondták, hogy 72 órával előbb jelentkezzek be. Ezt is megtettem, de akkor meg a parlamenti kapcsolatokért felelős főosztályvezeteő fogadott csak, azt mondva, hogy nem adhat információt. Sokadszorra  elmondtam neki is, hogy nem információt kérek, hanem a dokumentumokat akarom megnézni és ezért tegnap, előre bejelentett időpontban ismét felkerestem őket. De ismét csak két cinikus tisztviselő jött le hozzám, akik közölték, hogy akkor sem mutatják meg a papírokat. Ekkor kapcsoltam be a kamerát.   

Ha a  hadsereg törvénysértő módon megtagadja a Parlament egy tagjától az információt, az egy nagyon rossz folyamatra utal: a civil ellenőrzés megszűnésére. Ez a látszólag kis ügy egy újabb lépés a diktatúra felé vezető úton, ilyet demokráciában egy hadsereg egyszerűen nem tehet meg. Persze ez az ügy csak látszólag kicsi. Az, ha egy miniszterelnök a honvédségi repülőn ugrik át a családjával a horvát nyaralásból egy kis római vakációra, az egyáltalán nem kis ügy. A hallgatás is sokat mond, vegyük ezután ténynek, hogy Orbán a sajátjának gondolja a honvédséget és azok eszközeit is.”

Kép forrása: Facebook-videó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lásd be, aki folyamatosan kémkedik kormányzati személyek után, az a szolgálatok látókörébe kerülhet, mert rögtön felmerül, kiknek a megbízásából, milyen céllal teszi? Hová továbbítja ezeket az adatokat, mert ez sértheti az illető személyek biztonságát is.

nyugodj meg, akinek tiszte, es akiknek kell azok tudjak.
neked meg nem fogjak a kotnyeles kampos orrodra kotni, mert SEMMI KOZOD HOZZA.

Megint a francia egyház pedofil ügye, pedig olyan lelkesen segítettem, hogy megértsd ez mennyire hazug kampány, mikor az elmúlt öt évben produkáltak annyi esetet a hetvenmilliós országban, mint a csepeli kolitanár egymaga...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés