A Bloomberg Lengyelországról és Magyarországról mint két lázadó nemzetről ír

2021. október 13. 9:28
Az amerikai lap szerint az Unió Bírósága előtt a budapesti és a varsói kormány azzal érvelt, hogy azok a szabályok, amelyek szankcionálják a két országot, nem egyértelműek és kiszámíthatatlanok.

Új kihívások elé állítják az Európai Uniót a két lázadó nemzet, Lengyelország és Magyarország, számol be a Bloomberg. Az amerikai portál szerint az EU bünteti a két országot a demokratikus értékek aláásásáért, mind uniós szinten, mind saját igazságszolgáltatási rendszereiken keresztül. A lap annak apropóján írt Magyarországról, hogy kedden ért véget az Európai Unió Bíróságának kétnapos meghallgatása, ahol a budapesti és a varsói kormány ügyvédei azzal érveltek, hogy azok a szabályok, amelyek szankcionálják a két ország gazdaságának szempontjából létfontosságú segélyeket, nem egyértelműek és kiszámíthatatlanok.

A cikk kiemelte, hogy Magyarország számára legalább 7,2 milliárd euró a tét és hozzátette, hogy a bizottság ügyvédje, Katharina Herrmann szerint az elindított mechanizmus az EU pénzügyi érdekeinek védelmét szolgálja.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem fogjuk egyes országok volt gyarmatait pótolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés