Néhány felvetés Márki-Zay úgynevezett „jobboldaliságával” kapcsolatban

2021. október 12. 16:19

Volner János
Facebook
Kikkel akarna Márki-Zay „jobboldali” politikát csinálni? DK-s miniszterekkel?

„Néhány felvetés Márki-Zay Péter úgynevezett »jobboldaliságával« és »konzervativizmusával« kapcsolatban

Sokan örülnek annak, hogy az újbaloldali (értsd kívül zöld, belül vörös) politikát vivő Karácsony Gergely helyett a „jobboldaliságát” és »konzervativizmusát« gyakorta hangoztató Márki-Zay Péter vált a baloldali előválasztás egyik lehetséges győztesévé.

Ők azt remélik, hogy ha Márki-Zay Péter megnyerné az előválasztást, majd 2022-ben is az ő vezetésével alakulna meg egy új kormány, Márki-Zay Péter személye és jobboldali értékrendje lenne a garancia arra, hogy nem tér vissza a 2010 előtti korszak, és a nem DK-MSZP-Momentum szélsőbaloldalisága és szélsőliberalizmusa érvényesülve a kormányban. Ki kell ábrándítanunk az így gondolkodókat: optimizmusokat agyaglábakra építik, amit számos objektív tényező igazol:

1. Az élet nagy tanítómestere, a történelem arra int minket, hogy kommunistákkal szövetségben képtelenség bármifajta nemzeti gondolatot, programot vagy intézkedést érvényesíteni. Magyarország történetében volt már hasonló az 1945-49 közötti időszakban, amikor is a nemzeti-keresztény ideológiát és programot hirdető Független Kisgazdapárt – igaz terror és fenyegetés hatására – belement a kommunistákkal való közös kormányzásba.

Ez a jobb sorsra érdemes történelmi párt aztán néhány év alatt azon kapta magát, hogy fokozatosan és folyamatosan háttérbe szorul, míg végül 1949-re kialakult a kommunista egypártrendszer. Pedig az FKGP mögött ott volt a magyar társadalom jelentős részének támogatása, komoly politikai tapasztalat és országos szintű szervezettség. Márki-Zay mögött egyik sincs.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pwrsze, már konkrétan meg is nevezte Vértes Andrást, őt akarná pl. pénzügyminiszternek (és ezt meg spontán bírta magából kiizzadni, nem is a pártok tették elé a listát!).

Igen, AZT A VÉRTES ANDRÁST.
AZ MSZP-SZDSZ KÖZGAZDASÁGI MEGTESTESÜLÉSÉT.

MZP szerint Jézus baloldali volt, szóval, látszik rajta, hogy ért az oldalakhoz. :D

Volner egy kicsit köpönyegforgató....

A diktátor valódi arca

..A bíróság másodfokú, jogerős ítélete szerint a Promenad.hu és a Vasarhely24.com hírportálok teljes körűen megnyerték azt két a sajtópert, amit a város polgármestere indított ellenük – írja a lap, hozzátéve: nemcsak hogy helyreigazítást nem kell közölniük a lapoknak, de Márki-Zaynak még a 45 720 forintos perköltséget és a 84 ezer forintos eljárási illetéket is meg kell fizetnie.

A cikk emlékeztet: Márki-Zay Péter azért támadta meg a két orgánumot, mert lehozták Szenti Csilla nyílt levelét, amelyben a szerző azt írta: a városvezető korábban a Vásárhelyi Valóság című lap egyik szerkesztőségi ülése után megfenyegette az édesapját azzal, hogy amennyiben nem mond le a szerkesztőbizottsági tagságáról, neki, azaz a lányának valami baja eshet. ..
https://demokrata.hu/magyarors..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés