Kétmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolják Bige Lászlót

2021. október 11. 16:33
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség Bige László és öt munkatársa ellen vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, valamint vesztegetés miatt emelt vádat – írta meg a Portfólió.

A vád szerint Bige László cégcsoportjának egyik vállalata a növénytermesztésben nagy mennyiségben használt terméket gyárt, amelynek minősége nem felelt meg az adott termékre vonatkozó gyártói előírásoknak – írta meg Portfolio.hu a 24.hu-ra hivatkozva.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint Bige László utasítására azokat valós értéküknél jóval alacsonyabb áron adták el a vállalkozó által kijelölt, Bige cégcsoportjához tartozó gazdasági társaságoknak, amelyek úgy értékesítették a végfelhasználó mezőgazdasági termelők számára azokat, mintha nem minőséghibás termékek lennének – összegezte a vádat a Potfolió. 

A vád szerint Bige László 2011 és 2016 között megállapodott az értékcsökkentettnek nyilvánított termékekkel kereskedő cég vezetőjével, aki visszaosztott számára a továbbértékesítésből származó haszonból.

Összesen 764 millió forintot adhatott át így a kereskedő Bigének, a nyomozás során a rendőrség lefoglalt még egy 25 millió forint értékű karórát is, amelyet a Főügyészség szerint a cég vezetője Bige László kérésére vett meg a saját nevére.

A bíróséág akár egyesíthet is két hasonló korrupciós pert

Az ügyészség vagyonelkobzást indítványozott a Bige cégcsoportjához tartozó két gazdasági társasággal szemben, illetve a vagyonelkobzás biztosítására a nyomozási bíró zár alá vett az eljárás során több, nagy értékű ingatlant is – írja a lap.

Bige Lászlóra börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint a vesztegetési pénzre és a karórára elkobzás általi pénzbüntetést kér az ügyészség.

A 24.Hu értesülései szerint  Bige László tagadja bűnösségét. A vállalkozó ellen már folyik egyéb iránt egy büntetőeljárás hasonló bűncselekmény miatt, ahol szintén letöltendő büntetést kértek, így az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság egyesítse a két ügyet és egy eljárásban bírálja el azokat.

Fotó: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés