Erőmű

2021. október 11. 15:36

Bencsik Gábor
Facebook
Atomerőművek nélkül a fejlett világ klímacéljait nem képes elérni.

„Elég komoly energiakrízissel készül szembenézni Európa ezen a télen. A helyzet egyre világosabban demonstrálja a ballib világértelmezés használhatatlanságát. Ezúttal az atomerőművekről van szó, amelyek nélkül a nyugati világ semmiképpen nem képes megfelelni a klímacélok és a növekvő energiaigények kettős kívánalmának.

A ballibnek a kommunistáktól örökölt voluntarizmusa a népnevelésben és a szélerőművekben, kisebb részben a naperőművekben látja a megoldást, és – sajnos eredményes – harcot hirdetett az atomenergia használata ellen.

Ebből az lett, hogy a bezárt és meg nem épült atomerőművek helyettesítésére tovább égetik a szenet, mellé rengeteg földgázt, ami persze az egekbe emelte a földgáz árát, hatalmas nyereséghez és politikai ütőkártyákhoz juttatva Oroszországot és a többi gázexportőr államokat.

Ne feledjük: a magyar ballib is atomerőműellenes, leállítanák a Paks II. építkezést, talán Paks I-et is leállítanák. Amivel a nyugat sok más ostobasága mellé az energiaválságot is importálnák.

Tegyük világossá: a ma ismert technológiák mellett atomerőművek nélkül a fejlett világ nem hogy a klímacéljait nem képes elérni, a puszta működését sem tudja fenntartani.

Mindenkinek javaslom, hogy a körzete képviselőjelöltjeinek tegye föl a kérdést: győzelmük esetén mit tennének Paks II-vel? A válasz mindnyájunk jövőjéről szól.”

Fotó: Bencsik Gábor, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, honnan veszi ezt Gábor, mert egy csomó országban már fix tervek vannak erre. Meg lehet oldani. Senki sem állította, hogy holnap délre ez kész lesz, azért kell megtervezni.

Hogy mire? A zéró emissziós energiaellátás megoldására atomenergia nélkül.

Eközben Paks 2. sehol sem tart. 2014-ben írták alá a szándéknyilatkozatot, de az építés szó szerint sehol sem tart. Láthatóan katasztrofális állapotban van az egész projekt, a mostani csillagászati nyersanyagárak kinyírhatnak egy olyan óriásberuházást, amelynek irtózatos mennyiségű nyersanyagra van szüksége. Mindez láthatóan nem zavarja Bencsiket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés