Az alkotmánypuccs emlegetése a baloldal esélytelenségének beismerése

2021. október 11. 11:36

Deutsch Tamás
888.hu
Egy biztos: nem hagyhatjuk, hogy visszatérjen a kudarcos Gyurcsány-korszak!

„Annak az embernek, akinek semmifajta politikai erő nincs a háta mögött, mint Márki-Zaynak, nem nevetséges az ily megfeszített politikai küzdelem a hatalomért?

Deutsch Tamás: Idestova másfél évtizede nincs a magyar baloldalon szellemi, gondolati, politikai innováció: a most zajló színjátékot is egyszer már eljátszották. Emlékezhetünk, hogy 2002-ben az MSZP-ben Medgyessy Péter ugyanúgy egy ilyen Márki-Zay-féle kézibáb volt, egy év után meg is buktatták, és az MSZP-n belüli hatalmi folyamatokat ténylegesen domináló szereplő, Gyurcsány Ferenc ragadta magához a kormányrudat. Az a Gyurcsány, aki akkor már évek óta Medgyessynek a jobbkeze és megmondóembere volt.

Hiába lesz a magát keresztény-konzervatívnak kiadó Márki-Zay esetleg kormányfő, parlamenti többsége akkor is a neomarxista baloldalnak lesz.

Azt tudom mondani, ha valaki a vörösök szurkolótáborában, vörös mezben, vörös sálat lengetve, hajrá vörösök! felkiáltásokkal szurkol a meccseken, de minden ráérő idejében folyamatosan azt hangozhatja, hogy ő valójában kékdrukker, az azért vajmi kevéssé hihető. De mindegy is, Karácsony egy igazi balfék volt, most ez a tapasztalatlan statiszta hódmezővásárhelyi polgármester pedig teljesen súlytalan.

Komoly verseny várható Dobrev és Márki-Zay között? Mert Dobrev is, Márki-Zay is küzd a győzelemért, mint malac a jégen.

Lényegtelen, hogy a saját táboruk szórakoztatására kitalált politikai machinációban mi történik, hiszen az egész történet kizárólag Gyurcsány Ferencről szól. A lényeges dolgok már rég eldőltek: bármi is lesz a Gyurcsány-show végkimenetele, a baloldalról bejutó képviselők elsöprő többsége Gyurcsány embere lesz. A baloldal politikai Darth Vadere, akinél az erő van, újra Gyurcsány Ferenc.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És nemleszbenzináremelés!
Benzin: 500ft

Kössssz!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés