Jobbról sokan gúnyolják az ellenzéki előválasztást

2021. október 9. 12:34

Bencsik Gábor
Facebook
Ez hiba.

„Látom, jobbról sokan nevetik, gúnyolják, szapulják az előválasztást. Ez hiba. Ami politikai mozgást az ellenzéki térfélen látunk, az nagyon is komoly dolog, hosszú idő óta az első jelentős fejlemény. Szerintem most, a 2022-es választásokon még nem termi meg a gyümölcsét, túl sok az egyenletben az ismeretlen, de lényegi erjedési folyamatok indultak meg az ellenzéki térfélen, és ezek nagyon is kiforrhatják magukat.

Ha alábecsülöd az ellenfeledet, azzal a saját győzelmi esélyeidet rontod még az előtt, hogy a küzdelem megkezdődött volna. Szóval vegyük komolyan ezt az előválasztási folyamatot is, és tanuljunk belőle. Van mit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ember nyilván örül, ha pénzt kap, amin fogyaszthat, v. tartalékolhatja. De ha még mi is meglennénk nélküle is, hányan vannak akik még inkább, nyilván elég sokan. Nem jó ez így. Viszont ha a 2022-est nem sikerül megnyerni, akkor ami jön, az még annál is sokkal rosszabb, h. most majdnem mindenki kap valamit, és annak a pénznek valóban jobb helye lenne akár aranyban a Nemzeti Bankban, de leginkább értelmes beruházásban.

Még az jó, h. valamilyen módon mégiscsak munka-jövedelemhez van kötve.

Hülyeséget beszélsz. A demokrácia szempontjából az előválasztás a választók számára választék csökkentő mechanizmus. És azon lusták mentsvára, akik nem tudnak versenyképes pártprogramot megfogalmazni.

Az "előválasztást" részemről nem szólom le, mert annak az ország számára sok kedvező vonása van. Például, a balosok önleleplező álságosságainak kiderülése /hogy az önmagukat idealizáló állításaik mögött nincs tartalom /. Vagy a kormányképtelen pártok egymás elleni acsarkodásai, amelyeket hazug módon utána persze letagadnak-átértelmeznek. Az őszintétlenségek, a hataloméhség sorozatos megnyilvánulásai stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés