Új leosztás, új parti

2021. október 8. 16:52

Bencsik Gábor
Facebook
A legnagyobb ismeretlen az MSZP reakciója. A legvalószínűbb, hogy nem csinálnak semmit.

„Soha nem gondoltam, hogy egyedül Gyurcsány Ferenc keveri az ellenzéki térfélen a lapokat, csak azt, hogy ő a legjobb pókerjátékos az asztalnál. A partiban azonban, amelyet a többi ellenzéki párttal előzetesen kigondoltak, zavar támadt azzal, hogy Jakab Péter a maga szerepét elrontotta. A Jobbik elnöke nem jutott be a második fordulóba, át kellett engednie a helyet az outsider Márki-Zaynak, akinek addig nem osztottak lapot. Ez és Karácsony politikusi tehetségtelensége együtt fölborította a terveket, gyökeresen megváltoztatta a játszma menetét. Beletelik néhány napba, amíg minden szereplő végiggondolja az új leosztásban megjátszható variációkat, és fölkészül a második forduló lehetséges kimeneteleire.

A jelen pillanatban a legnagyobb ismeretlen az MSZP reakciója. A DK-n kívül nekik van a legtöbb tagjuk, aktivistájuk, szervezetük, kapcsolatrendszerük, és nem mindegy, hogy mire használják. Három fő lehetőség között kell választaniuk.

Az egyik, hogy valamilyen formában visszaegyesülnek a belőlük kiszakadt DK-val, tudomásul veszik, hogy Gyurcsány legyőzte őket, de érdemi pozíciókat őriznek meg az egyesült pártban.

A másik, hogy kard-ki-kard nekimennek a DK-nak, beállnak Márki-Zay mögé, ezzel azonban tagságuk jelentős részének elvesztését kockáztatják.

A harmadik lehetőség, hogy nem csinálnak semmit. Ez a legvalószínűbb.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem. Mint kommunisták a legvalószínűbb, hogy vérfürdőbe kezdenek. A cirkuszt az váltja történelmük logikája szerint.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés