Szlovák lap: Orbán úr, el a kezekkel Szlovákiától!

2021. október 6. 11:00
A Pravda szerzője azt kérdezi: Orbán szemei előtt egy olyan térkép van, amelyen Szlovákia még mindig Felvidékként szerepel?

Ha a szlovák kormány néhány száz millió eurót biztosítana a földművesei számára, hogy a környező országokban szántóföldet vásároljanak, akkor abból botrány lenne belföldön és külföldön is – írja a szlovákiai Pravda. A szomszédokkal való jó kapcsolatokat nem úgy ápolják, mint ahogyan azt Orbán Viktor kormánya teszi. Mit akar valójában elérni azzal, hogy az állam pénzéből 400 millió eurót akar adni az ottani gazdáknak, hogy termőföldet szerezzenek szlovák területen? Orbán szemei előtt egy olyan térkép van, amelyen Szlovákia még mindig Felvidékként szerepel?

Érhető, hogy Szlovákia Orbán terveire aggodalommal reagál. Egyébként Magyarország már kijelöli a szlovák terület bizonyos részeit. Templomokat újít fel saját pénzből Szlovákiában (természetesen csak ott, ahol a magyar kisebbség él).

Budapest épületeket is vett Kassán, állítólag diplomáciai célra,

de van ebben egy bökkenő: egy állam egy másik országban a jövőbeli külképviseleti hivatala számára csak annak a beleegyezésével tehet szert ingatlanra. Érdekes lesz figyelemmel követni, hogy mit gondol erről Magyarországon az ellenzék. Csendben egyetért vajon a politikai versenytársuk gyanús szándékaival? Vagy megszólal, hogy zavarja a hazai gazdák kárára a külföldi agrárbiznisznek szánt hatalmas pénzmennyiség?

A következő nem szívesen látott dolog Magyarország arra irányuló törekvése, hogy befolyásolja a szlovák állampolgársági törvényt. Orbán játszmája átlátszó: új szavazókat keres magának Szlovákiában. A jövő évi magyarországi választások szorosak lehetnek. A Fidesz vezetőjének a „politikai nyakát” a szlovákiai magyarok szavazatai menthetik meg. „Szlovákia nem Felvidék, el a kezekkel Orbán úr!” – szólított fel a cikk végén a szerző.

Nyitókép: Facebook

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valami tévedés van a cikkben.
A Benes dekrétumok alapján rengeteg földet vettek el a magyaroktól.
Az ingyen járna vissza.
Egyébként a románok föld vásárlással szerezték meg Erdélyt.

1 millió onnana eltűnt magyarrl el kell számolnotok, barátocskáim! Ne gondoljátok, hogy megúszható!

Azért nekem rémlik a "zsebszerződések" szó, és némi hiszti e tárgyban...

A szlovákok elfoglalták Rajkát. Erről mi a szlovák vezetés véleménye?

Miután itt őshonos szlovák állampolgárokról van szó, akiket Pozsonyban másodrendű állampolgárokként kezelnek, nem lesz könnyű ebbe beleavatkozni. Az EU egyik alapelve egyébként is a tőke és a munkaerő szabad áramlása.

Meg lehet ezt oldani anélkül is, hogy közvetlenül az állam finanszírozza a föld- és épületvásárlásokat.

Pravda Pán Orbán, ruky preč od Slovenska!
"Rossz lelkiismeret lidérccel álmodik."

Ha nem törlitek el a Benes dektrétumokat, megveszünk titeket kilóra.
Ha eltörlitek, akkor is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés