A spanyol jobboldallal erősítette kapcsolatait az Alapjogokért Központ

2021. október 2. 14:49
A szervezet delegációja jobboldali politikai vezetőkkel, agytrösztök és kutatóintézetek képviselőivel egyeztetett Spanyolországban.

„A magyar konzervatív reneszásznak természetes szövetségesei vannak Spanyolországban” – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, miután a szervezet delegációja Madridban és Sevillában tárgyalt jobboldali politikai vezetőkkel és kutatóintézetekkel.

A  kétnapos munkalátogatás keretében Sevillában a Spanyol Néppárt kongresszusának margóján megbeszélést folytattak José María Aznar volt spanyol miniszterelnökkel, a FAES Alapítvány vezetőjével, Madridban pedig Santiago Abascallal, a VOX elnökével, valamint a párt agytrösztjének számító alapítvány vezetőjével találkoztak. Emellett a polgári értékeket hirdető Fundación Civismo, valamint a több spanyolországi egyetemet fenntartó katolikus ACdP képviselői is fogadták az Központ munkatársait, akik a megbeszéléseken tájékoztatták spanyol partnereiket a magyar politikai helyzetről, a Magyarországot érő aktuális támadások hátteréről, valamint a konzervatív reneszánsz érdekében áttekintették az együttműködési lehetőségeket.

A spanyol partnerek elismeréssel szóltak a magyar jobboldal családpolitikában elért eredményeiről,

valamint a valódi európai értékek védelme érdekében vívott harcáról – amit többen példaértékűnek neveztek –, egyben aggodalmukat fejezték ki a baloldal által Spanyolországban és Európában okozott közállapotok miatt. A spanyolok is nagy érdeklődéssel várják a jobboldali erők jövő márciusi budapesti nemzetközi seregszemléjét, az Európában először megrendezendő CPAC-et, amelynek az Alapjogokért Központ a főszervezője.

Nyitókép: Alapjogokért Központ Facebook-oldala

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés