Gazda nélkül számítók

2021. október 2. 13:00

Bencsik Gábor
Facebook
Vajon Márki-Zay Péter, mikor józanodik ki? Kijózanodik-e egyáltalán?

„Vajon Márki-Zay Péter, aki kétségkívül várakozáson fölül teljesített az előválasztáson, mikor józanodik ki? Kijózanodik-e egyáltalán?

Egyelőre ugyanis gazda nélkül csinálja a számítást, Karácsony pedig szekundál neki. Le akarja nyomni a DK-t, holott az vitán felül megnyerte az előválasztást, nélküle kormánytöbbséget csinálni nem lehet (hogy vele lehet-e, azt majd a választók eldöntik). 

Először is kissé korai lenne mérget venni arra, hogy visszalépés esetén ő vagy Karácsony legyőzi Dobrevet. Nem hinném, hogy Gyurcsány ölbe tett kézzel várja a második fordulót, a trükkök százaiból van még a tarsolyban néhány meglepetés. A se hús, se hal Karácsony mellől könnyen elpárologhatnak a szavazók, Márki-Zaynak pedig a mozgósításra nem sok eszköze van az egyre nagyobb mellényén kívül. Szóval ez a medvebőr egyelőre még fönt van a medvén.

De legyen az ő hitük szerint, mondjuk, hogy egyikük legyőzi Dobrevet. Elég nagy naivitás azt képzelni, hogy erre alapozva majd ők ketten alakítanak kormányt, és az szépen engedelmeskedik is nekik. Márki-Zaynak gyakorlatilag nincs pártja, és frakciója sem lesz, Karácsony Gergely mögött ugyan két párt is van, de egyik jelentéktelenebb, mint a másik, a frakciójuk sem lesz valami acélos. Az ellenzéki térfélen a DK frakciója lesz a legnagyobb, utána következik a Jobbiké. Nélkülük Márki-Zay vagy Karácsony lélegzetet sem fog tudni venni.

Hosszú még a nap, mondta Gyurcsány Ferenc 2004. augusztus 25-én kora délután az MSZP kongresszusán, amikor a párt elnöksége bejelentette a küldötteknek, hogy Kiss Pétert jelölik Medgyessy Péter helyett miniszterelnöknek. A hosszú nap végén a teremből Gyurcsány Ferenc jött ki győztesként. Hosszú még az idő addig, amíg eldől, hogy milyen fölállásban fut neki az ellenzék a 2022-es választásoknak. Az lenne a meglepetés, ha nem lenne meglepetés.”

Nyitókép: Bencsik Gábor Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Apró-Dobrev-Gyurcsány családi vállalkozásnak egyetlen végső célja van, hogy Gyurcsány Ferenc újra miniszterelnök lehessen.
Minden ami történik csak eszköz ennek a célnak az eléréséhez.

"
Márki-Zaynak gyakorlatilag nincs pártja, és frakciója sem lesz, Karácsony Gergely mögött ugyan két párt is van, de egyik jelentéktelenebb, mint a másik, a frakciójuk sem lesz valami acélos. Az ellenzéki térfélen a DK frakciója lesz a legnagyobb, utána következik a Jobbiké. Nélkülük Márki-Zay vagy Karácsony lélegzetet sem fog tudni venni.
"

Pontosan.

MZP feltételeket szabott a visszalépésért, s nem az 1%-os szabott feltételeket a visszalépésért cserébe. Tehát ebből kirajzolódik, hogy MZP igazodik az 1%-oshoz, mert érzi, ő az, akinek valamit ki kell csikarnia a másodhegedűs szerep eléréséhez.

Tény: feles többséggel nem lehet alkotmányozni.

Tény: ez a két szerepzavaros "polgármester" mifajta "elszámoltatást" csinált váosvezetőként? Semmilyet. Sőt. (Díszpolgári cím Tarlósnak stb.)

Eddig Márki sötét ló volt, tegnaptól egy idegenügynök aljas szemétláda.
Tegnap ugyanis kijelölte a célt, a legelső három célját:
1. Az euró bevezetése.
2. A keményebb és határozottabb elszámoltatás ígérete.
3. Az Alaptörvény akár feles többséggel való lebontása.
Az első Magyarország szuverenitásának feladása.
A második kettő: a polgárháború kirobbantása, aminek végén bejönnek az EU-csapatok és megalakul a Forradalmi Globál Soros Kormány.

Aztán kiderül, hogy nincs mit elszámoltatni, mert mindazt, ami kifogásolnak, azt profik tették, és jogszerűen tették. Ez lett mind a Keller László, mind a Budai Gyula által vezetett elszámoltatásnál. Ez az egész hisztéria a szurkoló tábor hergelésére jó.

Arról már nem is beszélve, hogy ha különféle módon cégeket tennének tönkre, mert az elszámoltatás eredménye ez lenne, az mekkora munkanélküliséget eredményezne, a tönkretett cégek helyébe kik lépnének, mennyivel növekedne a magyar gazdaságban a külföldi tulajdon, ezen keresztül a külföldi befolyás?

Mindkettő Gyurcsány embere. Dobrevet gondolom, nem kell megmagyarázni. Ami pedig Karácsonyt illeti, és ő hosszú ideig Gyurcsánynak dolgozott. Ő vetette fel először 2014-ben a széles körű technikai koalíciót a Jobbikot is beleértve. Mindez mára megvalósult Gyurcsány vezetésével, de gondolod, hogy ez valóban Karácsony ötlete volt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés