Novák: Minden eddiginél magasabb nyugdíjprémium érkezik

2021. október 1. 10:49
Idén minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumra számíthatnak a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő emberek.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban pénteken, az idősek világnapján jelentette be a rekordnagyságú nyugdíjprémiumot. Novák Katalin felidézte Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentését, amelynek értelmében nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium.

A miniszter kiemelte: azért nyílik lehetőség a megszokott nyugdíjkorrekció mellett nyugdíjprémiumot is adni az időseknek, mert a gazdaság egyre jobban működik, a magyar emberek teljesítménye növekszik. A kiegészítő nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium kifizetését követően jövőre a kormány folytatja a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítését – közölte Novák Katalin.

Az volt a vállalásunk, hogy amit a baloldal elvett, mi visszaadjuk idős honfitársainknak”

– fogalmazott. Jövőre legalább kétheti tizenharmadik havi nyugdíjat fognak fizetni, de mindent megtesznek azért, hogy a juttatás összege ennél is nagyobb legyen. A miniszter az időseket köszöntve arra biztatta őket, hogy kérjék a koronavírus elleni védőoltást.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés