Tényleg Dobrev esélyes Orbán kihívójának szerepére, ahogyan azt megpróbálják elhitetni velünk?

2021. szeptember 28. 15:36

Rőfös Géza
Kontra
Az ellenzéki előválasztás első fordulójának vége előtt a csapból is az folyik, hogy Gyurcsány Ferencné Aprev Klára kiütéssel fog győzni.

„Vajon tényleg a bukott miniszterelnök felesége, Apró Antal, a véreskezű kommunista gazember unokája a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt? Vagy egészen másról van szó? Minden kezdő szerencsejátékos tudja, hogy lóversenyen a legkisebb kockázatot az jelenti, ha a favoritra tesszük a tétet. Favoritnak nevezzük a korábbi eredményei és teljesítőképessége alapján a leginkább az első helyre várt versenyzőt.

Ám a megbundázott futamokon a befutónak kikiáltott versenyló legfeljebb csak figyelemelterelésre való. A valódi győztes pedig a háttérben szervezkedők érdekeit szolgálja. Az előválasztás a szivárványos bolhacirkusz (születési nevén: ellenzéki összefogás) lezsírozott lóversenye, a favoritot pedig Dobrev Klárának hívják.

A kétfordulósra tervezett versengés első felvonásának vége felé közeledve egyre több médiumban szellőztették meg a hírt, hogy a Gyurcsány-párt híveit sikerült a legjobban aktivizálni, így Ferenc mester felesége nyeri az első futamot.

A fáradhatatlan bukott miniszterelnök és felesége köztéri lakossági fórumokon, közösségi médiában, valamint a hazai és a brüsszeli parlamentben olyan figyelemre méltó intenzitással törekedtek mozgósítani és az urnákhoz rángatni saját potenciális támogatóikat, hogy Karácsony Gergely és a lila román liberálisok (Momentum) sopánkodtak is eleget. Szerintük ugyanis az online voksolás lehetősége ellenére sokkal kevesebb fiatal vett részt a szavazáson, mint hogy ők remélték.

A miniszterelnökjelölt-jelöltek közötti (legalábbis látszólagos) versengés kommunikációs fronton is egyre élesebb tónusban zajlik. A legutóbbi vita során már óvatos, de szemtelen kóbor kutya módjára bele-belemartak egymás vádlijába, rögzítve, hogy ez amúgy barátok között teljesen normális.

Dobrev de facto megvádolta Karácsonyt, hogy Orbán kottájából játszik, FeGyőr Bandi hirtelen mégiscsak régi, lecserélendő arcoknak látja reménybeli koalíciós partnereit, Jakab Péterről meg kiderül, hogy egy kicsit szeretett cigányozni.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés