Meggyőzhetőek-e a kisebbségi magyarok az ellenzéki pártok által?

2021. szeptember 28. 15:45

Parászka Boróka
Facebook
Nem a szavazókról kell lemondani, az előítéleteket kell megváltoztatni.

„Kell-e az ellenzéki pártoknak bármit is mondania, ajánlania a kisebbségben élő magyarok számára?

Függetlenül attól, hogy elfogadjuk-e vagy sem a kettős állampolgárság intézményével járó szavazati jogot, a szavazás kiterjesztését: kell. Kulturálisan is, gazdaságilag is olyan kapcsolatban állnak ezek a közösségek, olyan tétje van a diplomáciai kapcsolatoknak, a térségi politikának, hogy ilyen programcsomagnak lennie kell. Ha nincs ajánlat, vagy elutasítás van: az a kormánypárt számára hoz szavazatokat, és a FIDESZ kormányon maradását segíti. Minden elutasítás, minden megbélyegzés azt segíti.

2. Mi van akkor, ha nem fogadjuk el a kettős állampolgárság intézményével járó szavazati jogot?

A pozícióm tisztázása érdekében rögzítem: nem vagyok kettős állampolgár (csak román állampolgárságom van), nem szavazok. De Romániából nézve a folyamatokat, ha az ellenzéki pártok nem dolgoznak azért, hogy a szavazás folyamata átláthatóbb, ellenőrizhetőbb legyen jövőre, akkor ez a rendszer súlyosan kijátszható. Megint csak az ellenzékiek érdeke, hogy nagyon jelen legyenek ezen a terepen, ebben az ügyben. Akkor is, ha most a szavazati jogot nem tartják méltányosnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szavazótáborotok szakmányban románozza, ukránozza, szerbezi a külhoni magyarokat; nagy többségük még az állanpolgáságuk ellen is szavazott népszavazáson; röhögve-hörögve hagyjukmártrianonozik; egy gyűszűnyi nemzeti érzelem nincsen benne, sőt...

... szerinted?

Fogalmam sincs, hogy a zsidók amúgy miért ekkora románpártiak, Antonescu ugyanúgy elpicsázta őket az ún. Romániában, mint a nyilasok Magyarországon, sőt, még jobban.

Muszáj neki. Kell kampányolni Dobrev fajti pártjának, és az ilyesmi az internacionálé zászlaja alatt teljesen megengedett (lásd még Fegyőr kampányolását a román USR Plus-nak).

Tudván, hogy a román titkosszolgálat mennyi ember és mekkora anyagi források fölött rendelkezik, és ismerve Parászka korábbi írásait, elég egyértelmű, hogy Parászkát a román titkosszolgálat futtatja. Bár szerintem pont egy olyan embert találtak meg, amelyik ingyen is ugyanezt csinálná.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés