Lőpor, vérszag, erekció

2021. szeptember 27. 11:03

Hargitai Miklós
Népszava
Az éjszakába nyúló lapzárták után olykor kukákat borogató vaddisznók mellett visz az utam hazafelé.

„Az éjszakába nyúló lapzárták után olykor kukákat borogató vaddisznók mellett visz az utam hazafelé. Némelyik akkora, mint egy dodzsem (nem a kuka; a disznó) - nem rám fenik a fogukat, de azért meg szoktam várni, amíg elvonulnak. A jelenlétük, ugyanúgy, mint a Budapesten kóborló szarvasoké, azt jelzi, hogy a vadászati érdekből túlszaporított vadállomány nem fér el a »természetes« élőhelyén, ezért benyomul a nagyvárosokba.

A vadászati ál-világkiállítást a szervezők azzal igyekeznek legitimálni, hogy a vadászat úgymond természetvédelmi tevékenység, az ökológiai egyensúly fenntartásának eszköze. Nálunk nem annyira: itt a vadászok úri passziója kedvéért szándékosan borították fel az egyensúlyt, sokkal több vadat bezsúfolva a vadász- és a természeti területekre, mint amennyit azok elbírnak. De van más is: a csendben pusztuló hazai fogolyállománynak Semjén Zsolt fővadász vezetésével a közelmúltban adták meg a kegyelemdöfést, a hivatalos és a civil természetvédelem minden tiltakozása ellenére engedélyezve a vörös fogoly nevű idegenhonos (és a mi foglyunkat gyors tempóban kiszorító) madárfaj vadászati érdekből történő betelepítését.

Ha eltekintünk attól a nagyjából 50 milliárdtól, amit állítólag a helyszín, vagyis a Hungexpo felújítására költöttek a halottállat-seregszemle ürügyén, akkor ezek után már csak azt kellene megmagyarázni: a most 75 milliárd körül járó számlából mi kerül 25 milliárdba azon, hogy Semjén és Kovács urak hasonszőrű hazai és külföldi cimboráikkal preparált muflonok között parádéznak – meg hogy miért jó ez nekünk, adófizetőknek, akik a cechet álljuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem a vadászok jobban értenek ahhoz, hogy mikor mit kell vadászni, mint a belvárosi propagandisták, aki azt se tudják, melyik végén kell megfogni a puskát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés