Szavazólapokat sodor a szél

2021. szeptember 27. 17:45
Gyurcsányné talpig vörösbe öltözött a jeles alkalomra, ami azt a benyomást keltette, mintha a ruházkodásával is az Internacionálé színvilágát idézné.

„Első tekintetre úgy tűnik, hogy egyszerűen csak harcolnak az elvtársak. Pénz, szavazólapok – komplett választási csalásnak látszik az ügy –, tehát gyakorolnak, mert tán elfelejtették, hogyan kell is azt csinálni. Nem volt elég az »oktató« videó. (Tán még emlékeznek: egy 2013-as időközi választáson került sorra, hogy egy oktatási jellegű videó látott napvilágot, ami a fideszes választási csalást lett volna leleplezendő, csak fordítva sült el.) Ebben az a megdöbbentő, hogy maguk alkották meg az egész előválasztást mindennel együtt, a választási hatóságoknak semmi beleszólása nem volt. Ők maguk találták ki az egészet a besült online szavazástól a krumpliosztásig, és most mégsem bírnak magukkal. Valaha úgy beléjük égett a »kékcédulás« szavazás, hogy nem tudnak szabadulni tőle; amint a pártok versengésén alapuló választások divatba jöttek, automatikusan átkapcsolnak a megszokott módra. Ha már így van, akkor természetesen csalunk.

Én úgy látom, hogy bánják már az egész előválasztást, mint a kutya, mikor kilencet kölykedzett. Bizonyára úgy volt, hogy először nagyszerű ötletnek tűnt, csak a megvalósítás félrecsúszott és onnantól kezdve el volt cseszve az egész. Mert az nem előválasztás, ami egy nagy közös barátkozásba csúszott bele; nem győznek egyetérteni, bratyizni a résztvevők, és ebből senki nem jön ki jól. A résztvevők kifejezetten el voltak ájulva egymástól. Zárójel. Gyurcsányné talpig vörösbe öltözött a jeles alkalomra, ami azt a benyomást keltette, mintha a ruházkodásával is az Internacionálé színvilágát idézné. Már csak a vörös csillag hiányzott róla. Pontosan olyan volt, mint egy zsák krumpli bubifrizurával ékesítve, és most érzem, mekkora feladat őt néznem – rosszul is vagyok tőle. Zárójel bezárva.

Tehát nem lehet úgy »vitát« rendezni, hogy mindenki egyetért; az a kórus – műfajilag legalábbis. Az egész ügyből talán Márki-Zay beszél ki egy kicsit; nem véletlen, hogy ő jött ki a felmérések szerint legjobban a csevejből. Neki ugyanis nincs veszítenivalója, beleerőszakolta magát az egészbe, teljesen esélytelen, illetve a közvélemény-kutatók majd jól megmondják, hogy dehogyis ő nyerte a beszélgetést. Ehhez jól értenek. Azután el is fogják felejteni, méghozzá sürgősen; kínlódjanak vele, ha akarnak a vásárhelyiek. A győztes pedig valószínűleg KariGeri lesz, aztán hogy az ő sorsa mi lesz, az már egy másik kérdés. Ha győznek a moslékok, akkor – némi esztelenkedés után – a helyét átveszi Dobrev és a világ helyre zökken. Csak kell várni egy kicsit, amíg megszokják a miniszteri állásokat, és már mennek is Feri után önként és dalolva. Mi meg a börtönbe, legalábbis ha ezeket a népeket hallgatjuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan listát kéne írni az előválasztás bakijairól, nehogy kimaradjon valami:
Au internetes szavazásnál túl sokan akartak egyszerre, aztán a kínaiak hekkelték meg, aztán OV a karmelita kolostorból pés utána mégis inkább a kínaiak.
Ózdon van az integetős fazon, a balesetes bmw, aztán ott vegzálják a nem odavalósi cigányok a helyi szavazókat.
Kecskeméten pénzt adnak a megfelelő szavazásért. Bangóné csomagokat osztogat, de letagadja.Zugló egy önállóan is nagy történet.
Székesfehérváron offshorozó dk-s van.
Gyurcsány leüvölti egy nyugdíjas fejét.
Jobbikos a jobbikos ellenében az mszp-s jelöltet támogatja.

KÁOSZ!
Biztosan kihagytam valamit.

Szia! De a hithű szavazóiknak minden mindegy, annyira utálják a Fideszt.

Össze kéne szedni egybe és ki lehetne adni:-)

Én is gyanakszom valami ilyesmire.
Ellenőrizhetetlen és olyan sok visszás dolog történt az elmúlt egy héten.

Másnap nem volt urna, nem tudtak szavazni.
Az internet világában miért kell a papírokat Budapestre szállítani?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés