Kisiklott egy vonat Amerikában, három ember meghalt

2021. szeptember 26. 7:39
A vonaton mintegy 147 utas és 13 fős személyzet tartózkodott.

Három ember meghalt, többen megsérültek szombaton az Egyesült Államok északi részén, amikor szombat délután kisiklott a Seattle és Chicago között közlekedő Amtrak vasúttársaság szerelvénye – közölték a helyi hatóságok.

A baleset helyi idő szerint 16 órakor történt a Montana állambeli Joplin település közelében – számolt be Jason Abrams, az Amtrak szóvivője. A vonaton mintegy 147 utas és 13 fős személyzet tartózkodott – tette hozzá. A baleset helyszíne mintegy 48 kilométerre fekszik a kanadai határtól.    

A vonat egyik utasa, Megan Vandervest a The New York Times című lapnak arról számolt be, hogy a kisiklásra ébredt fel. A mögöttük lévő vagon felborult, akárcsak a következő kocsi is, míg a további három vagon teljesen leszaladt a sínekről, és levált a szerelvényről. A vonattársaság a helyi hatóságokkal karöltve kezdett hozzá a sérült utasok elszállításához, az emberek biztonságos kimenekítéséhez – számolt be a vasúti szóvivő.    

 

 

A közösségi médiában közzétett fotókon több kocsit is látni lehetett, amelyek az oldalukon feküdtek. Az utasok a sínek mellett álltak, néhányan csomagjaikat cipelték. A képek szerint napsütéses idő volt, és úgy tűnt, hogy a baleset a pálya egyenes szakaszán történt.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: DANIEL SLIM / AFP

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés