A mostani választás különleges felelősséget testál az FDP-re

2021. szeptember 26. 22:00

Christian Lindner
Twitter
A mai nap egyértelmű jelzés: a politikai közép megerősödött, a szélsőségek pedig meggyengültek.

„Az FDP ma története egyik legjobb választási eredményét érte el. Emellett történetünkben először két szövetségi választáson is kétszámjegyű eredményt értünk el. Ez nagy bizalomról tanúskodik.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ebben az évben a szabadságot emelte saját politikai projektjévé! A mai nap egyértelmű jelzés számunkra: a politikai közép megerősödött, a szélsőségek pedig meggyengültek.

Azoknak a pártoknak, amik állampolitikai felelősséget viselnek, egy valamit kell szem előtt tartaniuk: a polgárok középről kiindulva akarnak egy új kormányt. Ez jó hír a demokráciánk számára.

A mostani szövetségi választás különleges felelősséget testál az FDP-re. Nem becsüljük alá a kihívások dimenzióit, amik előtt országunk áll. Ellenkezőleg. De készek vagyunk arra, hogy hozzájáruljunk a sikerhez.

Az FDP egyedülálló választási kampányt folytatott. A szabadságért küzdöttünk, és a közép politikájáért. Azt akarjuk, hogy a jólét a gazdaságból eredjen, nem csak az osztogatásból. Az oktatásban látjuk a legfontosabb szociális feladatot.

Nagyobb örömöt szerez számunkra a technológia fejlesztése, mint a tiltások. A kampányban mutatott önállóságunkat a választás után is megőrizzük.”

Nyitókép: PAUL ZINKEN / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés