Így bővül az adóvisszatérítésre jogosultak köre

2021. szeptember 24. 7:59
Varga Mihály Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kormány döntést hozott a családi adóvisszatérítés részleteiről.

A pénzügyminiszter elmondta: a visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. Ha a családban mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőjüknek visszaadják a személyi jövedelemadót. Hozzátette: az adóvisszatérítést a vállalkozók is megkapják, ha van gyermekük.

Így a jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is.

A gyermeket nevelő katás vállalkozók így a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza. A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

Várhatóan teljesülni fog az 5,5 százalékos gazdasági növekedés

A miniszter emlékeztetett: a családi adóvisszatérítés feltétele, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén elérje az 5,5 százalékot. Ez a jelenlegi számításaik szerint teljesülni fog.

„Ha folytatjuk az újraindítást segítő intézkedéseket, akár a 7 százalékot is elérheti, sőt meghaladhatja a magyar gazdaság növekedése” – fogalmazott a miniszter. Ez azt jelenti, hogy 1 millió 900 ezer szülőnek összesen 600 milliárd forintot fizetnek vissza. Ez minden idők legnagyobb családoknak nyújtott adókedvezménye – tette hozzá Varga Mihály.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már jövő februárban teljesíti a visszafizetést.

„Magyarország működik, a magyar gazdaság működik. Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az Európai Unióban, ez a családok, a vállalkozások és a helyes gazdaságpolitika közös sikere. Ez a siker teszi lehetővé, hogy a családi adóvisszatérítéssel folytassuk a családok megerősítését” – mondta a pénzügyminiszter.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így lop az Orbán, a Lölő, a Garancsi és úgy általában a NER-es fiúk.
A magyargyűlölő bal-libek szerint:
Minek a gazdagok az országnak, miért nyernek közbeszerzéseket MAGYAR VÁLLALKOZÓK, Orbán emberei?
Csak, hogy elvegyék a magyarok pénzét, ellopják, korrupció... - ez a korcsok uszítása.
MIBŐL LEHET ADÓT VISSZATÉRÍTENI?
Pl. nem például, hanem KIZÁRÓLAGOS ALAPON EZEKBŐL a bevételekből:
A magyar tőkéből: Palkovics László:Magyarország védelmi ipara 2030-ra a térség meghatározó szereplőjévé válhat. Ennek részét képezi számos tervezett fejlesztés:
60 milliárd forintból jön létre a zalaegerszegi páncélozott szállító járműgyár,
míg Kaposváron terepjárógyártást terveznek,
60 milliárdos forrásigényű a robbanóanyaggyár is,
2 milliárd forint a lőszergyár,
32 milliárd a gyulai Airbus-üzem értéke,
4 milliárd a kapcsolódó felületkezelőé,
de a kiskunfélegyházi fegyvergyárat is be kell fejezni,
Nyírtelken pedig a szenzor-radar képesség fejlesztését tervezik.
De nemcsak az állam, hanem az üzleti szereplők is aktívak. A cseh Aero Vodochody kiképző- és harci repülőgépeket gyártó üzemben egy magyar csoport hamarosan többségi tulajdont szerez.
Pl. ebből: Magyar kézbe kerülhet a francia hipermarket
Újra elerősödtek azok a hírek, amelyek az élelmiszer-kiskereskedelemben a külföldi tulajdonosok kivonulását jósolják – írja a G7. A hírportál iparági forrásokra hivatkozva arról is beszámol, hogy
AZ AUCHAN MAGYARORSZÁGI ÜZLETEIBEN IDŐVEL TÖBBSÉGIVÉ VÁLHAT A JELENLEG KISEBBSÉGBEN LÉVŐ MAGYAR TULAJDON. A FORRÁSOK KÖRÉBEN A PENNY MARKET ÉS A TESCO MAGYAR KÉZBE KERÜLÉSE IS FELMERÜLT.
Ez a kormányzati törekvés nem jelent újdonságot, a szektorral kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök 2016 őszén a következőket fogalmazta meg:
Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük."
HÁT ÍGY, EZEKBŐL LEHET PÉNZÜK A MAGYAROKNAK, amikor magyar tőke dolgozik magyarokért.

Repülőgépek?
Nyilvánvalóan az ellenség ürgebőrbe kötve repülőgépekről lesz a Dunába dobva...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés