Tovább a szivárványos úton

2021. szeptember 24. 21:38

Ismét az LMBTQI-közösség jogkiterjesztése került terítékre az Európai Parlamentben.

2021. szeptember 24. 21:38
null
Párkányi Eszter
Demokrata

„Hiszen nincs is nagyobb problémája az Európai Uniónak, mint az, hogy elismerik-e az egyik tagállamban megkötött homoszexuális házasságot akkor, ha egy másikba átköltözik az azonos nemű pár, ugye?

Persze, azért szó esett a strasbourgi plenáris ülésen a koronavírus-járványról és az afganisztáni válságról is, de természetesen nem hiányozhatott a repertoárból a szivárványos forradalom.

Az EP-ben ugyanis elfogadtak egy – jogi kötőerővel egyébként nem bíró – határozatot arról, hogy az azonos nemű párok házasságát, bejegyzett élettársi kapcsolatát, sőt, az általuk örökbe fogadott gyermekek esetében szülői státusukat is el kell fogadni minden uniós tagállamban. Jóllehet a szabad mozgás és letelepedés jogára hivatkozik a dokumentum, valójában arról van szó, hogy ilyen módon akarják ráerőszakolni az LMBT-ideológiának ellenálló országokra más tagállamok családdefinícióit.

A kérdéshez való hozzáállás régiónként, tagállamonként eltérő: megfigyelhető egy földrajzi választóvonal, a posztkommunista országokban ugyanis jóval később jelent meg az LMBT-lobbi és a genderideológia, valamint a szexuális forradalom, mint Nyugaton. Megoldást azonban az biztosan nem jelent, ha jogi eszközökkel próbálják rákényszerítik a tagállamokra az LMBT-jogok kiterjesztését. Ez ugyanis egyrészről demokratikus deficithez vezethet, mivel tagállami hatásköröket érint, másrészről pedig mindez a teljes figyelmen kívül hagyása lenne az EU Alapjogi chartája preambulumában foglalt megállapításnak, miszerint az EU »tiszteletben tartja az európai népek kultúrájának és hagyományainak sokféleségét és a tagállamok nemzeti identitását«.”

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borsika
2021. szeptember 25. 14:46
A sokszínűség azt jelenti, hogy mindenkinek kötelező ugyanazt gondolni, hinni, mondani. Ha nem, akkor bünti van, nincs pénz, és állandó fúrás van.
llnnhegyi
2021. szeptember 25. 14:22
LMBTQ , GENDER, MIGRÁNS, KOMENISTA, LIBERALBOLSEVISTA, ANTISZEMITA, RASSZISTA ADÓSSÁG CSAPDA ADÓ EMELÉS REZSIEMELES MUNKANÉLKÜLISÉG NYUGDÍJ CSOKKÉNTES . . . MOSLEKKOALICIO Tisztelt választók! A felsorolás mindazoknak szól, akik a baloldalra kívánnak szavazni! Merlegeljenek! Hová szavaznak!!
péterx
2021. szeptember 25. 12:36
A tényleges-kodifikált jog nem térhet ela természetjogtó. Ezért hiábavaló az EP és az LMBTQ lobbi erőlködése. Vannak ugyanis átléphetelen korlát, előzetes adottság, s ez éppen a dekonstruálhatatlan biológia, illetve az emberlétet konstituáló teremtő-transzcendens Isten-kapcsolat.
Box Hill
2021. szeptember 25. 12:30
Újabb EU hadüzenet a zsidóknak, mert ők nem hajlandók ezeréves törvényeiket kidobni: Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik