Suttogó propagandával mondogatják azt, hogy Dobrev elképesztő mértékben vezet

2021. szeptember 24. 09:41

Gyurcsány és Karácsony között már a fővárosban is van egy jól kialakított működési modell.

2021. szeptember 24. 09:41
null
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Megvan az előválasztásnak nevezett adatgyűjtési kampány nyertese: Karácsony Gergely. A hozzám eljutó információk alapján a valódi részvétel nagyjából 25 százalékkal alacsonyabb, mint amit jelentenek, a Dobrev vezetéséről szóló hírek pedig csupán azt a célt szolgálják, hogy mozgósítsák a szavazókat és még több személyes adatot gyűjtsenek össze. Nézzük a részleteket:

  • Az előválasztási kampánynak nincsen valódi tétje, a baloldali pártok már rég megállapodtak a legfontosabb kérdésekben: a közös miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergely lesz, de szintén döntöttek már a legtöbb egyéni körzet esetében is.
  • Az előválasztás csupán egy adatgyűjtési kampány, hiszen a most összegyűjtött személyes adatokat akarják majd a 2022-es parlamenti választás kampányában felhasználni. 
  • Külön aggályos, hogy a választók személyes adatai külföldre is eljutnak, az előválasztás hivatalos oldalán is elismerik, hogy az Amazon nevű amerikai cég európai szervereken tárolja az adatokat, de egyes jelek szerint az Egyesült Államokba is eljuthatnak ezek a személyes információk.
  • Mivel a sok személyes adat begyűjtéséhez mozgósítani kell az ellenzéki szavazókat, ezért eljátsszák, mintha valódi verseny lenne. Az első forduló során ennek megfelelően kihozzák majd Dobrev Klárát nyertesnek, aminek hatására többen megijednek és ők is elmennek odaadni a személyes adataikat a baloldali pártoknak.
  • Mindezt már kezdik adagolni a szavazóknak: suttogó propagandával mondogatják azt, hogy Dobrev elképesztő mértékben vezet. Ez ugyanakkor csak megtévesztés, ezzel akarnak ráijeszteni a Dobrevet elutasító szavazókra, így akarják az ő adataikat is megszerezni. A második fordulóra már Karácsonyt hozzák ki nyertesnek.
  • Ennek a mozgósítási próbálkozásnak a része az is, hogy a hozzám eljutó információk alapján 25 százalékkal alacsonyabb a valódi részvétel, mint amit hivatalosan közölnek. Ettől is azt remélik, hogy a hír hallatán, azok is részt vesznek majd a folyamatban, akik egyébként nem tervezték.
  • Mindezt azért könnyű megcsinálni, mert az előválasztás nem egy normális választás, amelyet a jogszabályok és a választási szervek felügyelnek. Csupán a hat baloldali párt megállapodásáról van szó, ellenőrizni is csak egymást ellenőrzik. Ha tehát megállapodtak egymással már előre, az végeredményt is kényük-kedvük szerint manipulálhatják.
  • Gyurcsány Ferenc tudja nagyon jól, hogy ő és felesége túlságosan elutasított, emiatt Karácsony Gergelyt tolják az előtérbe, akit könnyen tudnak irányítani, majd a megfelelő pillanatban, Medgyessy Péterhez hasonlóan megpuccsolják. Gyurcsány és Karácsony között már a fővárosban is van egy jól kialakított működési modell, ezt szeretnék országos szinten is megvalósítani.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. szeptember 24. 20:08
Klára Stop azért nincs mert a bolgár tehén úgy sem ismeri a stoptáblát.
Ekeke
2021. szeptember 24. 17:57
Az ilyesfajta cikkekkel, jóslatokkal- bár az okfejtés logikusnak tűnik, én magam is hasonló következtetésre jutottam- az a szokás hogy elmenti az ember, a másmilyenekkel együtt majd utólag visszanézi hogy kinek volt igaza. Ez a szokás a közvéleménykutatásokkal is.
Rocktoberi
2021. szeptember 24. 17:03
Nagyzolás ezt az ócska cirkuszt előválasztásnak nevezni. Azt hoznak ki győztesnek az online szavazatok miatt, akit akarnak.
olajfa1
2021. szeptember 24. 15:28
A"suttogó propagandával" éppen az a baj, hogy egyszer csak váge lesz... és jön szembe a valóság...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik