Kovács Zoltán: Száz ország képviselői jönnek a vadászati világkiállításra

2021. szeptember 24. 19:28
A világkiállításon száz ország képviselői lesznek jelen, hat nemzetközi konferenciát is tartanak, és ötven ország vesz részt kiállítóként – mondta Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos az Inforádió Aréna című műsorában pénteken.

Hozzátette, hogy a mostanit megelőzően Magyarországon 1971-ben megrendezett világkiállítás is vadászati és természeti témájú volt. Az nem volt kérdés, hogy a vadászat és a természet elválaszthatatlanok egymástól – hangsúlyozta, és megjegyezte, hogy a vadászati tevékenység Magyarországon példaértékűen szabályozott.    

A vadászati piacot nehéz megbecsülni mind globálisan, mind az országban, ugyanakkor sok tízmilliárd forintos piacról lehet beszélni”

– mondta. Úgy fogalmazott, a világkiállításon jelen lesz minden „valamire való” vadászati és vadvédelmi szervezet képviselője a világ minden tájáról, akiktől azt várják, hogy mondják el tapasztalataikat, amelyekből mindenki tanulhat. Az ellenőrzött, szabályozott vadászati tevékenység nélkülözhetetlen a fenntartható természetgazdálkodáshoz – hangsúlyozta.    

A megújított Hungexpo is azt a célt szolgálja, hogy az ország egyre több világszintű rendezvényt tudjon megrendezni a fővárosban.

A helyszín főpróbája a mind a 75 ezer négyzetmétert használó világkiállítás lesz, ilyen méretű rendezvény nem volt még a Hungexpo történetében – jegyezte meg. Magyarország, minden magyar ember azzal gazdagodik, ha bebizonyítja, hogy ilyen szintű rendezvényt képes megrendezni – mondta.    

Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy figyelemmel voltak a világjárványra, ez a felkészülés eleme volt a beléptetés, a takarítás vagy akár az orvosi jelenlét megszervezésénél is. Ismertette: csaknem 1500 program lesz a kiállításon, hat csarnokban állandó kiállítások, kettőben pedig kereskedelmi kiállítások lesznek. A rendezvénynek kiemelt része lesz a központi magyar kiállítás a H-csarnokban, ez bemutatja, hogy Magyarország ezeréves történetének elválaszthatatlan része a vadászati kultúra. Nagy attrakció lesz még a trófeakiállítás és a Kárpát-medencei vizes élőhelyeket bemutató csarnok – sorolta a kormánybiztos.

(MTI)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig te vadásznak aposztrofálod magad.

Te beteg vagy.
Pl: Erdélyben tudod, mit csinálnak az elszaporodott medvék? Embereket ölnek!

Milyen jó volt, amikor Horn lemondta a világkiállítást, ugye?

Én meg fogom nézni. A Szarvasagancsokból készült kaput is:-)
Csak azért hoztam ezt fel, mert elfelejtettétek fikázni:-))))))
Vagy nem is tudtok róla?

Nem értesz te a művészethez.
A Munkácsy képekről is azt hiszed, hogy fénykép, a Fradi sastól meg elvárod a repülést:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés